Royal Opera House o sărbătorește pe Angela Gheorghiu

La Covent Garden se sărbătoresc în luna februarie 150 de spectacole și 25 de ani de la debutul celei mai faimoase soprane românce, Angela Gheorghiu, pe scena londoneză.

Prezentă la Royal Opera House cu o serie de spectacole cu montarea „Adriana Lecouvreur“, în somptuoasa producție realizată special pentru ea de către David McVicar, Angela Gheorghiu a fost protagonista unei excepționale seri de gală găzduite de Alex Beard, directorul general al Operei londoneze.

Potrivit unui comunicat de presă, 400 de persoane s-au adunat în capitala britanică pe 14 februarie, să aplaude și să celebreze „colaborarea și prietenia de un sfert de secol dintre Opera regală britanică și cea mai strălucită soprană a timpurilor noastre, Angela Gheorghiu“. Chiar de Sfântul Valentin, managementul și susținătorii Royal Opera House, colegii de scenă din spectacolele cu „Adriana Lecouvreur“, managementul caselor de discuri Decca și Warner Classic au participat la sărbătorirea unei povești de dragoste mai puțin obișnuite, între o soprană celebră și casa ei de suflet. Pentru Angela Gheorghiu, scena londoneză „este, probabil, teatrul liric căruia i-am dăruit cel mai mult din arta și dragostea mea pentru cânt și care, după 25 de ani, sărbătorește alături de mine, cu bucurie, prietenia noastră profundă și sinceră“.

Directorul artistic al Covent Garden, dirijorul Antonio Pappano, care i-a fost alături Angelei Gheorghiu de-a lungul timpului în nenumărate spectacole și înregistrări memorabile, a acompaniat-o la pian în această seară festivă. „În teatrul care a văzut și ascultat, de-a lungul secolelor, cele mai importante personalități ale operei, Angela Gheorghiu primește omagiul rezervat puținilor aleși, acela de a marca anii dedicați de marea soprană scenei care a primit-o cu brațele deschise, de la debutul din 1992 cu «La Boheme»“, a spus, în cadrul aniversării, marele dirijor român Ion Marin.

Soprana a debutat la Londra în 1992, în rolul principal din „La Boheme“, pentru ca, numai doi ani mai târziu, în 1994, să creeze unul dintre cele mai memorabile momente din istoria operei britanice, când BBC a întrerupt transmisia obișnuită pentru a transmite în direct spectacolul cu „La Traviata“, în care artista interpreta rolul principal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.