Rudel Obreja rămâne în arest, dar în condiţii mai bune

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, rămâne în arest preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat, de asemenea, că față de Rudel Obreja au fost încălcate Drepturilor Omului, prin omisiunea respectării normelor obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, şi a dispus ca acestuia să i se asigure în locul de deținere servirea mesei într-o sală special amenajată, iar numărul de persoane din celula sa să fie conform normelor în vigoare.

Obreja este arestat în dosarul Gala Bute, fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la abuz în serviciu.

Decizia judecătorilor ÎCCJ

„Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul Rudel Obreja. Constată încălcarea art.3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului față de Rudel Obreja prin omisiunea respectării normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate aprobate prin Ordinul Ministrului Justiției nr.433/2010 (…). Conform art. 13 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dispune ca locul de deținere să asigure inculpatului Rudel Obreja spațiul personal prevăzut de art. 1 alin. 4 din Anexa Ordinului I Ministrului Justiției nr. 433/2010 referitor la Normele minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor privative de libertate, prin cazarea unui număr de persoane în celula inculpatului care să respecte norma recomandată pentru celule colective. Conform art. 13 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dispune asigurarea servirii mesei față de Rudel Obreja într-o sală special amenajată cu respectarea normelor de securitate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.