Rusia a redus din nou livrările de gaze către România

Rusia a redus din nou, luni, livrările de gaze pentru România, cu 9,2 procente, relatează HotNews.

Pentru luni, scăderea inițială anunțată de dispeceratul Gazprom din Sofia era de 10,6%, dar au revenit ulterior și au anunțat o scădere de 9,2% în raport cu nominalizările făcute de Transgaz, pe baza solicitărilor beneficiarilor din România, informează Departamentul pentru Energie.

Concret, importul actual de la Gazprom este sub 0,14 milioane metri cubi pe zi și, pentru ușurința comparației, importul actual este similar consumului actual total al unui oraș ca Botoșani sau Satu Mare sau consumului actual al CET Timișoara.

Consumul actual total al României este de aproximativ 25 milioane metri cubi pe zi, în timp ce producția internă de gaze naturale este de aproximativ 31 milioane metri cubi pe zi.

Gazprom a redus livrările de gaze către România și vineri, cu 13,6%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.