Rusia amenință cu măsuri de retorsiune în cazul consolidării NATO în Europa

Rusia va fi obligată să răspundă în cazul consolidării Organizației Tratatului Atlanticului de Nord în Europa, a avertizat miercuri seara ambasadorul Moscovei la NATO, Aleksandr Grușko, într-un amplu interviu acordat postului public de televiziune rus Rossia 24, potrivit TASS, scrie Agerpres.

‘Va trebui să reacționăm pentru a ne asigura capacitatea de apărare. Avem mijloace pentru aceasta’, a afirmat Grușko, întrebat despre implicațiile unei posibile decizii la summitul NATO de la Varșovia de anul viitor privind consolidarea capacităților Alianței în Europa.

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO a subliniat, în acest context, dreptul Moscovei de a-și asigura securitatea atunci când Alianța susține că nimeni nu are dreptul să să amestece în procesul său de extindere.

‘Rusia vede extinderea NATO ca pe o amenințare, aspect de altfel menționat și în doctrina sa militară. Dacă vom continua în acest fel, fără a ține cont de interesele fiecărei părți, nu vom realiza nimic, cu excepția unei noi curse a înarmării’, a afirmat diplomatul rus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.