Rusia ar putea să suspende cursele charter către Turcia

Rusia ar putea suspenda cursele charter către Turcia din cauza ”situației politice dificile” din țara respectivă, potrivit unei informări adresate de Agenția federală rusă de transport aerian către companiile aeriene, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Relațiile dintre Moscova și Ankara au devenit tensionate în ultimele zile, după ce Turcia a cerut demisia președintelui sirian Bashar Al-Assad, un aliat puternic al Rusiei.

Contactată de Reuters, Agenția de transport aerian a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Dacă Moscova merge înainte cu acțiunea sa de suspendare, aceasta ar putea afecta grav turismul — deja greu încercat — din Turcia, care se bazează foarte mult pe turiștii din Rusia.

Cotidianul rus Kommersant a relatat că, potrivit unor date preliminare, agențiile ruse de turism au vândut deja până la 400.000 de pachete turistice în Turcia. Se aștepta ca, în total, circa trei milioane de turiști ruși să viziteze Turcia în acest an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.