Rusia, exclusă de la Jocurile Paralimpice

Rusia a pierdut apelul împotriva suspendării sale de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din cauza sistemului organizat de dopaj, a anunțat Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Decizia de a exclude întreaga echipă paralimpică a Rusiei de la Jocurile Paralimpice 2016 a fost luată inițial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic (IPC), astfel că delegația de 250 sportivi ruși vor lipsi de la evenimentul găzdui de Rio între 7 și 18 septembrie.

TAS a precizat că IPC nu a încălcat nicio normă procedurală în luarea sancțiunii care împiedică Rusia să participe la Jocurile Paralimpice.

IPC a fost mai drastic decât CIO, care a permis totuși sportivilor ruși, cu excepția atleților, să participe la JO 2016, lăsând federațiile internaționale să ia o decizie de la caz la caz.

Agenția Mondială Antidoping (AMA-WADA) a descoperit că guvernul Rusiei și un serviciu de securitate se implicau de ani de zile în mușamalizarea a sute de cazuri de dopaj din sporturile olimpice și de la concursurile paralimpice. Rusia susține că decizia IPC are substrat politic și va sancționa zeci de sportivi nevinovați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.