Rusia face un pas înapoi în cazul restricțiilor

Rusia renunță la restricţiile de import impuse pentru o serie de produse din Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Norvegia. O hotărâre în acest sens a fost făcută publică miercuri de Guvernul Federației Ruse, transmit Ria Novosti și Novinite.

Potrivit hotărârii, pe lista produselor care vor putea fi importate din ţările interzise de către Rusia se află seminţele de cartof, mazăre, porumb dulce şi ceapă, precum şi somonii şi păstrăvii pentru crescătoriile de peşte.

Totodată, vor putea fi importate suplimente alimentare, vitamine şi minerale, precum şi produse lactate fără lactoză.

Decizia a fost luată deoarece nu s-au putut găsi suficiente resurse pe piaţa internă pentru a le înlocui.

Premierul Dmitri Medvedev a semnat pe 7 august un decret care a impus o „interdicţie totală” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din ţările Uniunii Europene şi din Statele Unite, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.