Rusia: Franța face acuzaţii gratuite la adresa noastră

Ministerul rus de Externe afirmă – în replică la acuzaţiile şefului diplomaţiei franceze, Laurent Fabius – că Franţa lansează „acuzaţii gratuite” la adresa Rusiei în criza ucraineană.

„În loc să lanseze acuzaţii gratuite la adresa Rusiei, care s-ar afla la originea violenţelor din Ucraina, diplomaţia franceză condusă de domnul Fabius ar face mai bine să se concentreze pe respectarea angajamentelor asumate de Franţa în acordurile din 21 februarie” , spune Ministerul rus de Externe, potrivit AFP.

Ministerul rus exprimă „profunda perplexitate” faţă de declaraţiile lui Fabius, în care acesta atribuie „întreaga responsabilitate pentru amplificarea tensiunilor din Ucraina exclusiv Rusiei”.

„Domnul Fabius nu a spus nimic despre ordinul criminal dat de preşedintele ucrainean Oleksandr Turcinov, de a zdrobi prin forţă mişcarea de contestare din sud-estul Ucrainei. Partenerii noştri francezi nu vor să recunoască faptul că jocurile la Kiev sunt făcuteacum de antisemiţi, radicali şi neofascişti” , mai susține Ministerul rus de Externe.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.