×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 25 iulie 2017, 17:39
EUR (€)
-0.0039 ↘
4.5617 RON
USD ($)
-0.0030 ↘
3.9136 RON
• • •
Moscova se îndoiește că o intervenție a saudiților în Siria ar putea tehnic posibilă
Rusia încă așteaptă explicațiile Arabiei Saudite

Rusia așteaptă explicații amănunțite din partea Arabiei Saudite privind planurile de participare la operațiunile din Siria. ”Trebuie să știm ce planuri au partenerii noștri saudiți. Nu avem detalii la acest moment, ci doar declarații. Ei trimit câteva avioane pe teritoriul Turciei”, a spus pentru TASS reprezentantul special al presedintiei ruse pentru Orientul Mijlociu, ministrul adjunct de Externe Mihail Bogdanov.

”Până acum, sauditii nu s-au alăturat mecanismelor existente. Dacă vor să se alăture americanilor, ar trebui să-și coordoneze participarea la coaliția împotriva Statului Islamic”, a spus Bogdanov. Potrivit oficialului rus, Arabia Saudită a arătat că este gata să participe la operațiunile din Siriam însă nu unilateral. ”Sunt gata să ia parte la confruntare, însă nu unilateral. Decizia participării lor ar trebui luată, spre exemplu, în cadrul coaliției împotriva Statului Islamic”.

Însă, înainte de toate, o operațiune terestră în Siria ar trebuie să se desfășoare sub mandat ONU. ”Cred că, la fel ca Irakul, Siria este un stat suveran. Are o autoritate centrală și o asemenea operațiune la sol trebuie coordonată cu acea autoritate centrală”, spune Bogdanov. ”Acest subiect trebuie abordat în format colectiv în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a ajunge la o versiune consolidată și care să găsească calea cea mai buna pentru a combate teroriștii în Siria”.

Bogdanov se teme însă ca o asemenea operațiune ar fi imposibilă din punct de vedere tehnic. ”Nu știu cum va trimite Arabia Saudită trupe în Turcia sau în Iordania. Turcia nu are graniță cu Arabia Saudită. Desigur, pot fi transortate pe calea aerului”.

În cele din urmă, oficialul rus consideră că instituirea unei zone de excludere aeriană în Siria ar fi imposibilă. ”Despre ce zona de excludere aeriana vorbim când aici zboară avioane ale coaliției conduse de SUA și când forțele aeriene ruse își continuă operațiunea coordonată cu autoritățile oficiale ale Siriei”, a spus Bogdanov.

Călin MarchieviciPublicat Vineri, 19 februarie 2016
3267
 | 9
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
jorje
+8
Rusii is prea blanzi.Doar trebuie sa le dea Yemenitiilor arme moderne sa-i inarmeze pana in dinti si le baga mortul arabetiilor teroristi in casa.Pe Kurzi la fel.Si le baga mortul turcaletiilor alti teroristi.
Publicat Vineri, 19 februarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
+36
lui Tudor : sauditii nu sunt numai imbecili, sunt si fanatici. La fel ca turcii. Tipii au provocat haosul actual din Siria si-au pus în scena asa-zisele "atacuri chimice" ale lui Bashar al Assad.Mormane de cadavre ale unor bieti oameni al caror deces n-a fost simultan, cadavrele teatralizate de mass-media erau de cel putin câteva zile înaintea "atacului chimic", care, în plus, cadea la un moment foarte inoportun, foarte critic pentru Bashar. Era nevoie de-un "macelar". Ïn goana de controlare a "Drumului matasii" si-aducerii la îndeplinire a Pilsudskismului - Brezinskismului, Obama si-a batut joc de medicina legala (asa cum si-a batut joc si de victimele MH 17 în Ucraina), în loc sa fi încurajat examenele medico-legale si tehnice, obligatorii în asemenea situatii.
Publicat Vineri, 19 februarie 2016
+Răspunde
Salvatore Della Patria
+18
Complicat, din ce in ce mai complicat!
Publicat Vineri, 19 februarie 2016
+Răspunde
Tudor
+48
Sauditii sunt ori imbecili pornind singuri operatiunea terestra , ori mint , adevarul fiind acela ca au acoperirea SUA . Macelul va fi garantat 100% .
Publicat Vineri, 19 februarie 2016
+Răspunde
jorje @ Tudor
+6
Normal ca doar is curvele SUA precum UE.Nu misca fara acordul gruparii criminale mondiale sioniste care are cuibul si puterea totala in State.
Publicat Vineri, 19 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Voluptatea lacrimii
Publicat acum 23 ore şi 28 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat acum o oră şi 49 minute
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Ilie Şerbănescu

După ce, venit la București, l-a pupat pe frunte pe dl Traian Băsescu, dl Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a mai făcut un cadou strict de tip colonial României.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 21 ore şi 57 minute