Rusia nu are interesul de a vedea Ucraina ”dezintegrându-se”… dar ”respectă” secesiunea

Rusia nu are interesul de a vedea Ucraina ”dezintegrându-se”, a dat miercuri asigurări ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, afirmând totodată că ”respectă” proclamațiile de independență ale regiunilor ucrainene separatiste proruse Lugansk și Donețk, relatează AFP.

”Noi respectăm pe deplin rezultatul (referendumurilor din mai de la Lugansk și Donețk) și ne pronunțăm pentru ca ceea ce a fost votat de cetățenii din sud-estul Ucrainei să se realizeze pe calea negocierilor” cu Kievul, a afirmat șeful diplomației ruse.

”Interesul nostru este de a prezerva importanta populație rusă din Ucraina pentru ca această țară să fie una agreabilă pentru rușii care trăiesc în ea”, a continuat el.

De la începutul crizei ucrainene, Moscova este acuzată de către Kiev și Occident că furnizează arme și combatanți separatiștilor proruși din estul Ucrainei, partizani ai independenței regiunilor rusofone Lugansk și Donețk.

Dar combatanții care se opun forțelor armate ucrainene sunt ”o problemă internă a Ucrainei”, a declarat marți seara președintele rus,Vladimir Putin, care în trecut înclina spre o federalizare a Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.