Rusia, posibila destinaţie a fiului lui Muammar Gaddafi

Fiul lui Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, ar fi fost eliberat din arestul la domiciliu și ar urma să plece în Rusia, informează site-ul mondafrique.com, citat de RT.

Saif Al-Islam, care a fost ținut până acum în reședința lui supravegheată din estul Libiei, ar fi fost eliberat pe 23 august și ar urma să ajungă la Moscova cu un avion militar. Autoritățile ruse, însă, nu au confirmat această informație.

În urmă cu un an, în presa americana a circulat ştirea că un oficial de la Pentagon a intrat in posesia unor informaţii ce ar adăuga încă un punct, unul personal, pe lista motivelor ce au detreminat intrarea Rusiei în războiul din Siria – Vladimir Putin nu a dorit ca Bashar al-Assad să aibă aceeaşi soartă cu Muamar Gaddafi. Se pare că Putin a privit de trei ori clipul în care Gaddafi a fost prins, sodomizat cu o baioneta şi apoi cadavrul său a fost expus în camera frigorifică a unei măcelării. Putin, spun informaţiile respective, s-a simţit vinovat că nu a intervenit în culise şi că a lăsat ca Gaddafi să sfârşească astfel. Acest context, alături de descărcarea informativă şi „prelucrarea lui Saif al Islam” pentru un potenţial viitor lor în coalizarea miliţiilor libiene, poate explica eventuala aducere a fiului lui Gaddafi în Rusia.

Zvonul apare după ce, la începutul lunii iulie, avocatul său a anunțat eliberarea lui, fiind contrazis câteva zile mai târziu de guvernul libian.

Saif al-Islam, dorit de Curtea Internațională de la Haga pentru a fi judecat, a fost condamnat la moarte de către un tribunal libian pentru ”crime de război și represiune asupra unor manifestații pașnice” în timpul insurecției din 2011.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.