Rusia se pregătește de apărare în stânga Nistrului

Ministerul rus al Apărării ia în calcul cele mai negative scenariiîn privința conflictului transnistrean, după ce Ucraina a denunțat mai multe acorduri militare semnate cu Moscova, informează ng.ru citat de UNIMEDIA.

Din această cauză militarii ruși dislocați în stânga Nistrului, au efectuat mai multe aplicații pentru a ridica nivelul pregătirii de luptă.

Potrivit serviciului de presă a Comandamentului Militar – Vest, peste 100 de militari au fost ridicați pe alarmă și au fost întărite posturile de pază la depozitele de armament din Colbasna.

Militarii ruși din raioanele de est ale Republicii Moldova nu vor mai putea tranzita teritoriul Ucrainei. Rada Supremă de la Kiev a denunțat cinci acorduri bilaterale între Ucraina și Rusia inclusiv Acordul care prevedea transportarea de echipamente militare şi alte bunuri pentru fosta Aramtă a 14-a dislocată în regiunea transnistreană. Acordul privind cooperarea în domeniul militar între Ucraina şi Rusia a fost semnat la Soci, în data de 25 noiembrie 1995, şi ratificat în parlamentul de la Kiev în 10 ianuarie 2002.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.