Rusia urmărește cu atenție evenimentele din Republica Moldova

Rusia urmărește cu atenție evenimentele care au loc în Republica Moldova și face apel la toate părțile din această țară să se abțină de la acțiuni violente, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe fondul protestelor de la Chișinău împotriva învestirii noului guvern al premierului Pavel Filip, scrie AGERPRES.

”Kremlinul urmărește, desigur, cu cea mai mare atenție toate evenimentele din Republica Moldova și îndeamnă toate părțile la calm și la respectarea legii. Kremlinul speră că toate forțele care îi susțin pe unii sau alți opozanți se vor abține de la acțiuni violente”, a afirmat Peskov, citat de agenția Sputnik.

În același timp, agenția TASS scrie că mai mulți jurnaliști ruși, între care și un corespondent al său, ce intenționau să relateze despre protestele de la Chișinău au fost opriți să intre în Republica Moldova. Potrivit TASS, în afară de corespondentul său, jurnaliști de la posturile Life News, Ren TV și VGTRK au făcut cale întoarsă de pe aeroportul internațional Chișinău. Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a condamnat acțiunile autorităților Republicii Moldova, afirmând că decizia de a interzice accesul unor jurnaliști ruși constituie o încălcare a dreptului internațional.

Purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră a Republicii Moldova, Dorina Cebotari, a precizat pentru portalul moldova.org că cinci cetățeni ruși au fost trimiși joi înapoi în Rusia de pe aeroportul din Chișinău, întrucât nu întruneau condițiile necesare de intrare pe teritoriul statului moldovean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.