×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:47
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Demers fără precedent
S-a depus acțiunea judiciară pentru dovedirea nulității absolute a formei republicane de guvernământ

Într-un comunicat transmis redacției noastre, suntem anunțați că Mișcarea pentru Regat și Coroană a întreprins demersul necesar pentru constatarea nulității absolute a formei republicane de guvernământ.

Comunicatul integral, mai jos.

Astăzi, 10 mai 2017, exprimând voința Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională (o coalitie largă a organizatiilor monarhiste din România), în conformitate cu hotărârea acesteia luată la începutul lunii aprilie și anunțată public, Mișcarea pentru Regat și Coroană a înaintat Parchetului General o sesizare prin care Ministerul Public este investit să efectueze cercetările necesare pentru stabilirea pe deplin a împrejurărilor concrete si a inlaturarii consecintelor decurgând din actele criminale care, după 6 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituționale a țării la data de 30 Decembrie 1947 și au determinat aservirea țării unei puteri străine și Armatei URSS de ocupatie, sub care s-a instaurat dictatura comunista in România. Acțiunea judiciară urmărește dovedirea nulității absolute a actului de instaurare a formei republicane de guvernământ, în scopul restaurarii organizării statului român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de Monarhia constituțională, care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii, statuată prin Constituția din 1923, considerată de către Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională singura Constituție validă istoric și juridic.

În sesizare se arată că Ministerul Public nu mai este împiedicat să acționeze cu privire la consecințele criminale ale instaurării regimului comunist în România și că a dat deja curs acțiunilor care privesc crime ale acestui regim, încadrate deja prin decizii definitive drept crime împotriva umanității, demonstrînd că Justiția a decis că actele criminale și ilegale ale regimului comunist trebuie să înceteze a mai produce efecte. ”În acest context – se arată în sesizarea Mișcării pentru Regat și Coroană - se impune deschiderea unui dosar în Justiție cu privire la cercetarea actelor și faptelor comise la 30 Decembrie 1947, ca parte a atacului generalizat și sistematic asupra instituțiilor statului, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, declanșat de structurile militare și paramilitare care au răsturnat ordinea constituțională în Regatul României și au capturat Statul Român până în Decembrie 1989 - Iunie 1990. Apreciem că sesizarea penală ar putea determina restabilirea ordinii legale și constituționale legitime, după atacurile generalizate și sistematice asupra instituțiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale omului. Actualmente, Ministerul Public, delimitându-se de acțiunea împotriva statului de drept a Procuraturii RSR, nu ar mai putea fi împiedicat să cerceteze modalitatea criminală de răsturnare a ordinii constituționale a României la 30 decembrie 1947. Republica Populară Română s-a instaurat printr-o succesiune de acte de forţă și de grava fraudare a Constituției și a legii penale, în condițiile presiunii unui regim de ocupație sovieto-comunistă, în contra voinței majorității populației, care era împotriva înlăturării Monarhiei constituționale, dar în condițiile prezenței Armatei Roșii pe teritoriul României și a reprezentanților ei comuniști în Adunarea Deputaților și Guvern, nici legalitatea şi nici voinţa românilor nu mai contau în fața scopurilor ocupantului, de a-și legitima prin forță puterea. În consecință, pretinsa Lege nr. 363/1947 - intitulată LEGE nr.363 din 30 decembrie 1947 pentru constituirea Statului Roman in Republica Populara Romana” este un fals istoric și juridic. Acest fals ar fi trebuit sa preocupe autoritățile unui stat care declara la 22 Decembrie 1989 că s-a despărțit definitiv de comunism. În realitate, se despărțise doar de ceea ce a fost denumit “clanul Ceaușescu”.

Ca urmare, Mișcarea pentru Regat și Coroană, în numele Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională solicită ca și efectele acestei legi, ca ale tuturor crimelor comunismului, să fie înlăturate în mod efectiv, aceasta aceasta fiind misiunea Justiției, astfel ca Parlamentul să aibă o bază de pornire în restaurarea pe deplin a statului de drept în țara noastră, reprezentat de Monarhia Constituțională.

Trăiască Regele!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

MIȘCAREA PENTRU REGAT ȘI COROANĂ
București, 10 mai 2017

Publicat Miercuri, 10 mai 2017
50305
 | 18
 | 71
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
vaselina
-3
pi sa ni sa bage shun pic da rege asha putzin
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Tony Blajinul
+3
Ar fi o reparatie ,istorica ,Chear si Monarhie o tara este condusa tot politic de un Guvern ales de popor DECI Monarhia ar fi cea mai credibila ,dovada ca Romani si politicieni romani au ca preocupare Salvarea tari din ghearele nostalgiei comuniste,
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Florin
-5
Cei care cer asa ceva ,cred ca au pamant deshidratat in cap.
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
van kiparos
-7
@Nas'ty Asa este! Tabloul "1907" este opera lui Octav Bancila , insa "propagandistul" nu e Ioan Nadeste , ci Ioan Nadejde.
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
Nas'ty @ van kiparos
+3
Da, ai dreptate, din nefericire eram grabit si nu mi-am verificat postarea inaite de a o trimite; se mai intampla. Din pacate problema nu sunt eu care am gresit doua litere, problema sunt aceste vuvuzele in solda ciumeirosii/fsb-gru care pentru 2bani/3kopeici dezinformeaza si demonizeaza tot cei romanesc, democratic si european in interesul "marelui frate de la rasarit"!
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
C-tin
-1
Cei ce au elaborat acest act se numesc tembeli. Se adreseaza unei structuri de putere definita de catre Constitutia Republicana. Unde este constitutionalitatea demersului ??? Si mai ales sa nu uitam ca familia regala ( Mihai + Ana ) au semnat in vara anului 1989 ruperea Transilvaniei de Patria Mama. Uite ca Revolutia Romana nu a vrut. Si mai ales Mihaita nu poate fi rege , deoarece s-a nascut de 4 Kg la 6,5 luni dupa casatorie. Copii procreati inafara casatoriei se numesc BASTARZI. Cititil pe IORGA si PAMFIL SEICARU. Merita !!! Si sa nu uitam faptul ca nu avem Casa Regala , adica statul ci avem o fosta Familie Regala.
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
D-tru @ C-tin
+3
Bine, ma, esti prost, ai nota 2!
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Charlie
-1
Pt. Dan. Dle, nu britanicii, ci churchill, ilegalul clonat de lenin si mostenit de stalin l-a ajutat pe bolsevicul tito, militar( consilieri,arme, munitii) si informativ. In acest fel bandele extremiste comuniste s-au transformat in adevarate armate regulate cu tunuri, mitraliere grele, mitraliere si tunuri antiaeriene, camioane si jeep-uri, ba chiar si blindate. Si aceasta sustinere contra naturii il demasca pe unul din cei mai mari agenti leninisti care au determinat impartirea Europei dupa gustul lui stalin. In Grecia, ca si in Iugo-slavia sprijinul a vizat asigurarea desfasurarii unui razboi civil nimicitor in care ambele tabere erau conduse de camarazi bolsevici, unii sub acoperire, scopul fiind pustiirea si asasinarea tintita sau la intamplare a "colaborationistilor", dar si victime "colaterale". In Grecia tarile trecute in Lagarul comunist i-au sustinut logistic si cu "voluntari"(inclusiv romani) pe comunistii greci, iar churchill de aceasta data a sustinut guvernele conservatoare oficiale.
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
Taranul roman
+3
Este ciudat ca *fosta familie ...* nu vrea cu nici un chip sa ne spuna NIMIC* despre compensatiile financiare primite de *fostul ... de- a lungul anilor* iar cei care stiu si au documentele oficiale *sunt interesati de *favorurile fostei ... si TAC*. CINE dispune in Romania de *tratatul incheiat de *fosta ...* cu regimul comunist roman si cel bolsevic sovietic ar trebui *sa-l publice ! spre stiinta poporului roman, pentru a inlatura minciunile de care se face un abuz ... lipsit de orice scrupule.
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
little angel
+4
foarte bine.... acum se poate lua in considerare si actul de tradare al aliatului german, si aducerea comunismului in tara...!!!!! Poate se discuta si de daune, ca m-as consitui in parte civila pentru a mi se compensa greutatile pe care le-am indurat in vremea comunista.
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ little angel
+3
Rusii erau la portile Romaniei cand Regele si ceilalti au infaptuit actul de la 23 August, deci comunismul era inevitabil. Prostii trebuie sa stie asta. Si sa mai stie ca prin actiunea de la 23 August s-au salvat multe lucruri. Durata razboiului se estimeaza ca a fost scurtata cu 6 luni! Totodata, tara n-a fost transformata intr-un teatru infernal de razboi, cu zeci de orase distruse, ci pierderile au fost, ca sa zicem asa, minim posibile in situatia data. In alta ordine de idei, la cati prosti voteaza in tara asta cu urmasii comunistilor, nu avem noi nas (sau noroc) de monarhie.
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
atenianul
+3
restauraţia ar fi folositoare României dacă s-ar găsi o cale juridică de a se reântregi Romania ca efect al nulităţii abdicării. sau dacă poporul o cere ( o hotărăşte), dar acţiunea ar trebui să fie a poporului român, nu a celor care au abdicat. o demisie nu este revocabilă prin voinţa celui care a demisionat ci doar prin voinţa celui în faţa căruia s-a depus demisia. Deci vorba lui Caragiale: viceversa. în rest este istorie fără efecte juridice, literatură, nici măcar politică, ....Deci parchetul este cel care face restauraţia, nu poporul, nu parlamentul, nu constituţia, nu Curtea iudat....vorba lui Caragiale: curat murdar. de aia se zice republica procurorilor???
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
Csaba
+4
Adica prostia nu are limite ...
Publicat Joi, 11 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 40 minute