S-a pornit SOROSIADA împotriva candidaturii lui Marian Munteanu la Primărie

După ce în 1990 liderul Pieţei Universităţii a fost victima minerilor lui Miron Cozma, iată că, după 26 de ani, Marian Munteanu devine ţinta altui atac ce poate fi numit SOROSIADA, din partea unor ONG-uri abonate la banii lui George Soros, în fruntea cărora se află Alina Mungiu Pippidi, de la „Societatea Academică din România”!

Cine are curiozitatea să lectureze comentariile de la articolul „Apel către PNL să retragă candidatura. ONG-uri, „tulburate ireparabil” de candidatul Marian Munteanu”, apărut în cotidianul.ro sub semnătura colegului Alexandru Vişan, va constata că sugestia operaţiunii „SOROSIADA” aparţine chiar cititorilor noştri, care au observat că lista ONG-urilor care au semnat acel Apel cuprinde structuri finanţate de miliardarul George Soros:

  • Institutul pentru Politici Publice
  • Societatea Academică din România
  • Centrul FILIA
  • Romani Criss – Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii
  • Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”
  • ACCEPT
  • Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice
  • Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi

Două dintre aceste ONG sînt binecunoscute: „Societatea Academică din România”, condusă de Alina Mungiu Pippidi, şi „Institutul pentru Politici Publice”, condus de Adrian Moraru. Despre finanţările lor, cotidianul.ro a scris în repetate rînduri. Vom observa că şi celelalte ONG-uri semnatare ae Apelului sînt conectate tot la robinetul SOROS, ceea ce ne duce cu gîndul la o operaţiune concertată, decisă de finanţatori.

Astfel, pe pagina ONG-ului „CENTRUL FILIA”, îşi declară astfel misiunea: „Suntem o organizaţie feministă care, prin cercetare, advocacy şi activism, sprijinim egalitatea de şanse şi de gen, emanciparea femeilor, reprezentarea intereselor femeilor şi participarea lor politică, reconcilierea dintre muncă şi viaţa privată, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor”. Este absurd ca un asemenea ONG să semneze un Apel împotriva lui Marian Munteanu, care este de ani de zile simbolul luptei pentru democraţie. Dacă ne uităm pe site-ul său, observăm însă că între finanţatori sînt „OPEN SOCIETY INSTITUTE” şi „FUNDAŢIA PENTRU O SOCIETATE DESCHISĂ”, ambele sub patronajul lui George Soros! Iată pagina respectivă:

Ca să nu fie nici o discuţie, iată ce aflăm despre „Open Society Institute” de pe site-ul http://www.discoverthenetworks.org/funderprofile.asp?fndid=5181:

Nici ONG-ul „Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Socială şi Studii”, care se ocupă de situaţia rromilor, nu pare să aibă între preocupările sale denigrarea unor candidaţi la alegeri, dar, dacă ne uităm pe site-ul său, vedem că şi acest ONG este finanţat tot de grupul Soros:

Fiannţatorul unuia dintre granturile „Romani Criss” este „Fondul ONG ROMÂNIA”, despre care aflăm că are ca operator economic „Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii civile”, care face parte structuri lui Soros:

Dar, dintre toate ONG-urile care cer PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu, cel mai mult surprinde prezenţa pe listă a „Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi” (CEDCD)! Dacă însă ne uităm pe pagina sa de pe Internet, lucrurile se lămuresc imediat, căci între parteneri găsim „OPEN SOCIETY FOUNDATIONS”:

Iată şi pagina „OPEN SOCIETY FOUNDATIONS”, unde apare chiar George Soros ca investitor:

Avînd toate aceste date la îndemînă, este clar că acel Apel semnat de aceste ONG-uri sub titlul „PNL trebuie să îl retragă pe Marian Munteanu – Candidat incompatibil cu valorile democratice”, este o operaţiune de altă natură decît cea firească a unui protest democratic.

Cu atît mai mult, cu cît, pe site-ul „România curată”, administrat de „Societatea Academică din România” (SAR), condusă de Alina Mungiu Pippidi, apare explicit susţinerea pentru alt candidat: NICUŞOR DAN, şi el abonat la banii lui George Soros! Iată două dintre proiectele „Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul”, prin care Nicuşor Dan a primit 122.222 euro de la Fondul ONG România (v. foto mai sus)!

Cu alte cuvinte, legăturile financiare dintre aceşti abonaţi la banii lui George Soros a generat acest Apel ciudat împotriva lui Marian Munteanu, nu obiecţiile lor faţă de absurdităţile descrise de semnatari, precum: „A avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă”, „Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice”, „ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale”, prin care, vezi, tu, Doamne!, „România riscă să intre într-o spirală izolaţionistă ce poate avea consecinţe foarte grave pentru Democraţia românească”!

Absurditatea unor astfel de acuzaţii rezultă şi din faptul că, în toţi aceşti ani de la Revoluţie, Marian Munteanu a fost şi este considerat un simbol al luptei pentru democraţie! Semnatarii nici nu-şi dau seama, orbiţi fiind de banii lui Soros, cît rău fac României, punînd Fenomenul Piaţa Universităţii sub semnul unor manifestări fasciste, exact aşa cum a făcut şi Ion Iliescu în 1990!

Dan Tapalagă, consilierul Monicăi Macovei, sare şi el la gîtul lui Marian Munteanu

Dar unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai candidaturii lui Marian Munteanu la alegerile pentru primăria Capitalei este Dan Tapalagă, fostul purtător de cuvînt al Monicăi Macovei în vremea cînd aceasta era Ministrul Justiţiei!

Alegaţiile lui Dan Tapalagă sînt de-a dreptul psihiatrice: „Marian Munteanu – candidat la primăria Bucureştiului reprezintă o ruşine pentru un partid care se pretinde liberal”, „Cum de l-au înghiţit toţi fără să regurgiteze în secundă doi? Ce o fi fost în capul lor? A treia propunere a liberalilor, după Buşoi şi Orban, este un delir mistico-naţionalist, cu substrat antioccidental, de inspiraţie legionară, născut în spumă tulbure a anilor 90”!

Şi în cazul lui Dan Tapalagă, legat ombilical de Monica Macovei, este absurd să dai cu zoaie în simbolul Pieţei Universităţii doar din speranţa iluzorie că acel Ciprian Ciucu, candidatul partidului „M 10”, va avea mai multe şanse! Adică Marian Munteanu este un pericol pentru România, nu Monica Macovei, care a lansat în Europa „lovitura de stat” din 2012, prin care România a avut atît de mult de suferit? Oricît de mare bine i-ar fi făcut Monica Macovei lui Dan Tapalagă, mai exact soţiei acestuia, totuşi, ceva mai mult discernămînt pentru cineva care se pretinde jurnalist n-ar strica. Altfel, ţipătul acesta de groază în faţa candidaturii lui Marian Munteanu nu este decît o jelanie care seamănă cu linsul rănilor unor cîini răniţi în gard!

Şi Apelul ONG-urilor sorosiste, şi reacţia gornistului Monicăi Macovei nu fac altceva decît să confirme faptul că PNL, prin desemnarea lui Marian Munteanu, a dat o adevărată lovitură, animînd astfel bătălia electorală într-un fel care era greu de anticipat acum cîteva zile.

Orice s-ar spune de către aceşti stipendiaţi, Marian Munteanu rămîne, ca şi Piaţa Universităţii din 1990, simbolul unei bătălii pentru democraţie, pentru libertate, idealuri de care în ultimii ani păream că ne-am depărtat cu toţii, dar de care acum, prin decizia PNL, ne-am adus iarăşi aminte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.