„S-a stins un zâmbet mare cât o lume”

Artiști, și nu numai, deplâng la unison moartea actorului și muzicianului Ioan Gyuri Pascu.

„Adio Ghyuri Păscu! S-a stins un zâmbet mare cât o lume. S-a stins un artist mare cât o ţară. S-a stins o lumânare la cei vii şi de acum o voi aprinde la cei veşnici. Adio prieten drag, te vom urma într-o profundă tăcere, tristeţe şi singurătate pe care le-ai lăsat. ..”, a scris pe Facebook Florin Constantin, colegul de trupă al lui Gyuri Pascu, după decesul acestuia.

Ioan Gyuri Pascu era un om extraordinar, cu un suflet de copil, a declarat la rândul său luni pentru Agerpres cântăreața Monica Anghel, după vestea șoc a dispariției artistului.

„Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multă dragoste, de oameni sinceri și deschiși lângă el, cărora să le ofere și el dragostea lui, dar să și primească. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Monica Anghel.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a apreciat că Ioan Gyuri Pascu a fost un personaj și un artist absolut pasionat și pasional în tot ce făcea.

„Nu pot să cred că nu mai e”, a spus Irina Margareta Nistor.

Ea a amintit că Ioan Gyuri Pascu, pe lângă rolul din trupa Divertis, a fost distribuit în filme de mari regizori români precum Lucian Pintilie și Cristian Mungiu.

„Sigur că noi l-am cunoscut întâi cu ‘Divertis’ și după aceea când cânta și știa să adune lumea în jurul lui. Mi s-a părut extraordinar că, după ce a fost personaj la ‘Divertis’ și după ce a făcut un cuplu cu Monica (Anghel — n.r.), care ne-a relaxat și pe care în weekend îl așteptam ca pe desertul cel mai drag, mi s-a părut extraordinar că a reușit să își completeze cariera asta cu două filme cu regizori foarte mari. Mă refer aici la Lucian Pintilie și la ‘O vară de neuitat’, care știm că a bătut lumea și că este un film în care a jucat cu nume foarte mari nu numai din România, ci și o franțuzoaică extraordinară. Se vedea și acolo că lucra cu foarte multă pasiune și cred că toate astea l-au făcut să ardă mai intens decât normal. Al doilea film era ‘Occident’-ul lui Cristian Mungiu, care în momentul de față este cel mai premiat regizor, și este clar că a simțit ceva. El are foarte mult fler când își alege distribuțiile și a simțit complexitatea și intensitatea unui artist foarte mare”, a afirmat Irina Margareta Nistor.

Potrivit acesteia, în urma lui Ioan Gyuri Pascu au rămas „momente importante de film sau de televiziune”.

Cântărețul Tudor Chirilă povestește că Ioan Gyuri Pascu a fost primul producător care a crezut în muzica Vama Veche. „Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică”, scrie Chirilă.

Ioan Gyuri Pascu a fost un artist care semăna numai cu el însuși, în perioada pe care a trăit-o pe acest pământ a făcut mai mult decât mulți artiști, a spus la rândul său actorul Dorel Vișan.

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, la vârsta de 55 de ani (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.