S-au încheiat exerciţiile militare „cu peripetii” ale Ucrainei şi SUA

Distrugătorul american USS ROSS și fregata ucraineană Ghetman Sagaidacinîi au fost angajate, timp de două zile, în manevre comune în Marea Neagră, care s-au încheiat marți, a anunțat Ministerul Apărării de la Kiev, informează AFP.

Exercițiile „de apărare antiaeriană și antisubmarin” au avut drept obiectiv „îmbunătățirea coordonării în cadrul unui grup multinațional, în conformitate cu normele NATO”, se subliniază într-un comunicat al ministerului ucrainean.

De partea ucraineană, la aceste manevre au participat, de asemenea, un elicopter KA-27 și un avion AN-26.

In timpul exercitiilor din Marea Neagra, distrugatorul american a fost urmarit de sase aparate Su-24 ale aviatiei ruse, in timp ce se afla la 25 de mile marine in largul coastelor Crimeii, in apele internationale, scrie Mediafax.

Pentagonul a publicat luni, într-un gest mai puţin obişnuit, o înregistrare video cu un bombardier rus de tip Su-24 care trece în zbor prin dreapta distrugătorului USS Ross, în Marea Neagră, exprimându-şi nemulţumirea faţă de felul în care presa rusă a scris despre acest lucru. Unele publicaţii ruseşti au scris că avionul rusesc a obligat distrugătorul american să părăsească apele teritoriale ruseşti în largul Crimeei. Însă Marina Statelor Unite afirmă că USS Ross nu şi-a schimbat cursul, aşa cum a scris presa, ci şi-a continuat misiunea, în apele internaţionale.
În înregistrare, făcută publică de către Forţele navale americane în Europa, apare un avion rusesc care zboară la aproximativ 500 de metri de distrugător, la aproximativ 180 de metri altitudine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.