S-au lăudat oilor cu succesele Guvernului

Cu mic, cu mare, social-democrații, la fel ca și colegii lor din opoziție, tind să monopolizeze sărbătorile primăverii, dar și pe cele premergătoare Paștelui.

Adevărate armate de senatori, deputați, primari, prefecți, dar și alte autorități locale, au ieșit prin țară, bătând toate târgurile, iarmaroacele și serbările câmpenești pentru a demonstra că le pasă de populație. Dacă unii s-au prins în hore, au înfulecat câte un mic și au băut cot la cot cu petrecăreții câte o bere, alții au preferat să fie mai sobri, limitându-se strict la îmbrățișat, pupat, strâns mâna celor care i-au votat. Nu au lipsit nici plictisitoarele discursuri politice privind realizările alianței de guvernare, demagogii care i-au pus pe fugă pe românii ieșiți să se destindă și să petreacă de Florii. Aproape nimeni nu a dat dovadă de eroismul și răbdarea de rigoare, necesare ascultării prelegerilor aleșilor. Cel mai greu le-a venit prefectului de Sibiu și unui senator PSD, care s-au trezit că vorbesc doar pentru urechile unor oi de rasă. În momentul în care oficialitățile au urcat pe o scenă sibiană a unui târg de ovine, publicul s-a evaporat într-un mod de-a dreptul miraculos, singurul lor auditoriu rămânând doar oile expuse în țarcuri.

Ciobanii, mai atractivi decât politicienii

O expoziție cu vânzare de ovine crescute ecologic, desfășurată în comuna sibiană Vurpăr, a atras sute de participanți. Evenimentul bine organizat, dar și cu mare potențial turistic, a fost monopolizat de niște politicieni de la PSD, care au ținut să iasă în fața celor prezenți și să elogieze guvernarea. Pe scena improvizată într-un fel de tribună acoperită, și-au făcut apariția mai mulți lideri și membri ai PSD, care vreme de mai bine de o jumătate de oră le-au amintit tuturor celor care mai erau prezenți cât de generoși, darnici și preocupați sunt ei de soarta românilor. În momentul în care pesediștii au pornit spre scenă, oamenii prezenți la eveniment s-au retras spre ceaunele cu tocană, grătarele cu mici, tăvile cu pâine și hencleș făcute în casă. Doar oile grupate în staul i-au mai putut urmări pe politicienii pătrunși de importanța eforturilor depuse pentru majoritate.

Senatorul PSD Avram Nicolae nu s-a lăsat deloc intimidat de gestul publicului de a le întoarce spatele. Parlamentarul a trecut direct la subiect. Acesta a ținut să sublinieze că toți cei aflați la evenimentul câmpenesc și-au primit subvențiile și pot trăi bine datorită lui, pentru că el s-a zbătut în Parlament pentru asta.

Nici prefectul Radu Lucian nu s-a sfiit să laude Guvernul. Acesta a elogiat programul de guvernare al lui Dragnea, pus în practică de Cabinetul Grindeanu, și i-a anunțat pe toți cei de față că programul și Guvernul le vor aduce prosperitate.

Și noul lider al PSD Sibiu, Bogdan Trif, s-a declarat foarte bucuros că de la București există susținere mare pentru ciobanii sibieni cu ferme ecologice și cu oi pure, mai ales că, în zilele noastre, majoritatea crescătorilor de animale urmăresc să facă profit și apelează la animale modificate genetic, care ne îmbolnăvesc. De-a dreptul apoteotic, Florian Crețu, director la Direcția Agricolă Sibiu, i-a asigurat pe toți cei prezenți că banii primiți de la Guvern sunt folosiți cu cap, iar drept dovadă stă chiar respectiva serbare câmpenească. Imediat ce pesediștii au părăsit scena, cei peste 20 de ciobani care și-au adus oile la expoziție au regrupat audiența, după ce au luat pe rând microfonul și și-au lăudat succint marfa.

Lauda de sine, strategia de după decapitarea baronilor

PSD Sibiu, considerată cea mai slabă organizație județeană a partidului, încearcă să se pună pe picioare făcând uz de orice mijloace după recentul război desfășurat în sânul său. Bogdan Trif este, de săptămâna trecută, noul președinte interimar al organizației județene a PSD Sibiu, înlocuindu-l pe deputatul Ovidiu Sitterli, tot interimar, în urma mai multor lupte interne. Situația a fost tranșată de la București, de către Liviu Dragnea. Șeful PSD a cerut decapitarea baronului Ion Cindrea și pe cea a lui Gheorghe Suditu, președintele organizației municipale a PSD Sibiu. Odată cu cele două capete ale șefilor tradiționali ai PSD la Sibiu s-au rostogolit de pe funcțiile de conducere și coordonare și deputatul Ovidiu Sitterli, iar senatorul Viorel Arcaș s-a văzut mazilit de la Mediaș direct într-o organizație din București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Laur Emre 89 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.