S-au trezit rinocerii domnului Băsescu

Asistăm zilele acestea la asediul rinocerilor, coborâţi parcă din dramaturgia lui Ionesco. Până mai ieri, oameni normali din zona aerisită a PDL acum brusc deveniţi ca la o comandă o turmă dezlănţuită de rinoceri ce se dedă la acte de o violenţăşi de o barbarie ce amintesc de tenebrele istoriei.

În fruntea lor, doamna Monica Macovei, cu chipul schimonosit de ură, atacând parlamentul, în fond forul unde s-a decis prin vot, democratic, suspendarea preşedintelui.

S-a trezit hoarda portocalie cuminţităîn 10 iunie de votul populaţiei, dar care acum îşi redescoperă noi resurse de atac şi de diversiune.

Au fost rinocerizaţi indivizi ca Toader Paleologu, cel care până mai ieri se plimba cu bicicleta în campanie electorală, că altceva nu-l ducea mintea să ofere locuitorilor Capitalei. L-am auzit într-o emisie a Antenei 3, catalogând un ziar cu termeni de anii ’50 (“oficină a propagandei USL”), vexându-şi moderatorul cu un ton mahalagesc, dar pus să explice ce este o lovitură de stat, s-a încurcat ca o pleaşcăîn propriile nerozii. Căci se poate da o lovitură de stat cu votul?!

Rinoceri care până mai ieri au stat în bârlogul lor, că aveau dosare grele în spate, au fost scoşi la coridă. Ne uităm la veşnic tânărul domn Boureanu, care, după atâţia ani de sufocantă tăcere, în sfârşit putea să muşte. Era de neoprit. Rupea uşile bietul de el.

Sau ridicolul domn Răzvan Ungureanu, care în cel mai neacademic limbaj îi invită pe opozanţii politici să părăseascăţara, probabil ca să joace şotron el cu galonaţii lui.

Dar sigur rinocerul şef pentru noi a fost bonomul domn Vasile Blaga, al cărui cuvânt în parlament a reprezentat o mostră a mistificării generale pe care o practică partidul domniei sale.

Să-l cităm: guvernele PDL care ne-au condus în ultimii ani au dat dovadă de “incompetenţă crasş”, şi nu guvernul USL care administreazăţara abia de două luni. După opinia deraiată a domnului Blaga, nu haita PDL a fost unită “în minciunăşi fărădelege” de a putut să rămână la putere cu 10% cotă de încredere, ci… acelaşi USL. Domnul preşedinte Băsescu a trecut “cu şenilele peste români”, tăindu-le pensii, salarii, ajutoare sociale, spitale şi medicamente, şi nu USL, care a reuşit în acest scurt timp să facă ceea ce a promis.

“Europa, întreaga lume”, ne garanta rinocerul şef, vor afla “restauraţia fărădelegii”. Ştim noi cum vor afla. Că doar milioanele de euro sustrase din bugetul statului sunt puse acum în joc, pentru ca, nu-i aşa?, planeta, universul să afle că partidul portocaliu, în frunte cu comandantul lui, păraseşte cârma României.

Ba, în această năvală turbată, un rinocer mai sfios vorbea de noul prim-ministru cum că “ar băga cuţitul în om”.

Şi peste toate, după ce zeci şi zeci de rinoceri cu cornurile lor au prădat tot ce s-a putut, au distrus şi au pustiit casa în care au trăit, presedintele le cere cu lacrimi de rinocer versat celor de la USL “să aibă grijă de ţară”. Atâta perfidie, atâta neobrăzare, atâta teatru la microfon nu s-au mai văzut. Ştie oare fostul preşedinte câte sinucideri au avut loc în România în ultimii trei ani? Suntem pe primul loc în Europa! Toate având drept cauză sărăcirea dramatică a populaţiei. Iar acum cine plânge la catafalcul ţării? Rinocerii domnului Băsescu, cu palate la Snagov şi conturi uriaşe la Monte Carlo. Un domn Videanu, devenit din zarzavagiu în piaţă multimilionar, ne ţine acum lecţie de moralăşi de constituţionalitate. Intelectuali fără inimăşi fărăconştiinţă au curajul săînfrunte suferinţa unui întreg popor şi să fie portavocea unor minciuni monstruoase. Prima: că schimbând o putere coruptşşi iresponsabilă zdruncinăm statul de drept. A doua: că schimbând un preşedinte care n-a apărat niciodată valorile democraţiei dăm o lovitură democraţiei.

Haideţi, români, să renunţăm la indiferenţa de fiecare zi pentru ca, în 29 iulie 2012, dictatura de la Cotroceni şi rinocerizarea României să ia sfârşit! Printr-o solidaritate naţională, 29 iulie să fie un referendum al adevărului. Al celui mai simplu adevăr: ţara nu-l mai vrea pe Băsescu preşedinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.