×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 01:02
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
În ziarul Cotidianul de marţi dimineața, la toate chioșcurile și benzinăriile
Să cadă guvernul lor!

Minunatul agricultor european ajuns premierul României şi plecat discret din peisaj cu guvernul tehnocrat, în aceste zile fierbinţi, a postat pe Facebook o propoziţie de la care am putea începe o meditaţie. Iată ce zice ţăranul nostru expert şi de anvergură europeană: „Nimeni, niciodată nu va mai putea guverna pe ascuns în #România“.

Frumos, patriotic şi măreţ ca un legămînt. Nimeni nu va mai ascunde poporului documentele care îl guvernează. Nicolae Ceauşescu a deschis portiţa unui decret-lege scris de mînă într-un singur exemplar. Numărul acestuia a apărut în Buletinul Oficial, dar textul său nu a fost publicat niciodată pînă în 1989. Conform acelui decret într-un singur exemplar, Securitatea de Stat avea dreptul să înfiinţeze întreprinderi de comerţ exterior în străinătate, cu scopul de a creşte „aportul valutar“.

A curs multă apă pe gîrlă de la decretul într-un exemplar. S-au schimbat toate. Nu este vremea să recapitulăm acum şi pe ce cale s-a ajuns la Dragnea, Grindeanu şi Iordache. Cert este că ei trei au crezut că o rezolvă ca pe o achiziţie de rechizite. Altfel s-ar fi temut, s-ar fi îndoit, ar fi încercat să explice, să motiveze, să fundamenteze. Erau absolut convinşi că o rezolvă ca pe o petiţie la fostul ICRAL.

De aici vine toată nenorocirea care abia a început. Și despre care nu ştim cînd se mai termină.

De ce s-a dus Klaus Iohannis la şedinţa de Guvern, urcînd pe furiş, ca un paznic de vie, să-i prindă pe membrii Guvernului în timp ce îi culegeau strugurii? De ce-i ardea aşa de tare fizicianului evanghelist să blocheze o ordonanţă de urgenţă? Ce-l speria atît de rău la intrarea în funcţiune a respectivului act? Nu vreau să încerc ipoteze. Sigur, exagerata sa preocupare, pe care n-am mai observat-o în nici un alt caz în toată existenţa sa publică (şi ea începe de la Forumul Democrat German şi de la Primăria Sibiului şi nu arată a se sfîrşi prea curînd!!!). Nici măcar în situaţia în care Raluca Prună a înaintat guvernului o OUG cu alte 50 de modificări ale Codului Penal. A trecut ca un pocnet de bici şi Klaus Iohannis n-a năvălit peste tehnocraţi şi nici n-a luat-o pe Bulevardul Magheru pentru a urni mulţimea spre Piaţa Victoriei. Care să fi fost interesul preşedintelui fizician la o aşa năvalnică intervenţie în Guvern? Eu bănuiesc doar, dar mai sigur şi mai confortabil pentru sufletul fiecăruia este să îşi răspundă singur.

Să ne întoarcem la preacinstitul agricultor expert Cioloș. Dacă ar fi spus asta înaintea protestelor, ar fi fost un mare mincinos. El zice că niciodată în România nu va mai putea guverna pe ascuns. Fals! Este suficient să ne întrebăm ce dezbateri a organizat ciudatul amestec Cioloș cu Prună, pentru a ne lămuri ce pun la cale.
Ce facem mai departe? Impresionanta răbufnire civilizată a românilor din toată lumea împotriva corupției este pe cale de a fi folosită într-un interes politic minor. Fără nici o schimbare de fond în toate slăbiciunile instituțiilor statului, să dărîmăm un guvern și să punem altul la dispoziția lui Klaus Iohannis. Asta ar presupune să acceptăm că n-a fost vorba despre o revoltă profundă, ci despre o manipulare. Oamenii au fost provocați să pună umărul la dărîmarea Guvernului Grindeanu spre a face loc instalării un nou guvern tehnocrat, de esență „al meu“. Ceea ce este și imoral, și incorect, și ilegal.

Întîi de toate, pentru a testa dorința sinceră de schimbare a lucrurilor, nu a Guvernului, ar trebui să le reamintim demonstranților că pe lîngă corupția din PSD, majoră mai ales în timpul guvernului Adrian Năstase, în România a urmat o perioadă de 10 ani în care toate instituțiile statului au atins incredibile cote de corupție. Regimul Băsescu reprezintă maximul corupției din România, pe care în nici o seară nu l-am auzit strigat cu „La pușcărie!“. Oare care să fie explicația? Și iarăși vă las să vă găsiți singuri un răspuns, același lucru fiind valabil și pentru cei frumoși și tineri din Piața Victoriei.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Cornel NistorescuPublicat Luni, 06 februarie 2017
67129
 | 83
 | 74
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Răzvan
+1
SOLUȚIA este restaurarea Monarhiei! (prin Majestatea Sa Regele Mihai, apoi Alteța Sa Regală Principesa Margareta)
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
dumitru
+1
SOLUTIA iesirii din "criza" manifestatiilor, pe care TREBUIE sa o accepte si Presedintele si majoritatea parlamentara, este recursul la popor! Avem "pe teava" un referendum cerut de Presedinte. Avem doua manifestatii. La una se cere demisia lui Grindeanu, iar la cealalta demisia lui Iohannis. SOLUTIA consta in adaogarea a inca doua intrebari la cea a Presedintelui (pe care inca n-o stim), si anume: 1. VRETI SA FIE BINE, CA SA NU FIE RAU? (Intrebarea Presedintelui) 2. VRETI DEMISIA GUVERNULUI? 3.VRETI DEMISIA PRESEDINTELUI? Cei vizati, Guvern, Presedinte, TREBUIE sa se supuna NECONDITIONAT verdictului dat de popor la referendum! PS. Parlamentul nu trebuie sa avizeze favorabil referndumul daca nu contine cele trei intrebari (pe buletine diferite si coloristic), iar Guvernul nu trebuie sa-l organizeze in lipsa celor trei intrebari!
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Bunea Haiducul
+8
Aceasta conspiratie impotriva Romaniei (inceputa de mult timp, dar adusa la varf acum) se va termina curand. Nu ne veti mai pacali ! Regimul de Politie Politica care fabrica dosare si spune: "Tu esti hot, pentru ca vrem noi, dar NOI care furam de sute si mii de ori mai mult, cu institutiile de forta, care "scapam" bani din buget IN AFARA tarii prin diverse forme, nu suntem hoti !". "Hotii striga: Hotii !" Trebuie trimis un MEMORANDUM la UE cu toate NEREGULILE "statului de drept", cu Justitia la comanda din Romania, cu toate manevrele murdare in sensul calcarii in picioare a adevaratei DEMOCRATII si manipularile ordinare de pe retelele de socializare ! Este un ATAC CONCERTAT impotriva Romaniei, un atac ordinar, DEMAGOGIC si, bineinteles, INTERESAT al unor forte obscure ce simt ca au pierdut teren pe plan european si mondial ! Pana si organizarea unui REFERENDUM, pe o tema pe care UE nu recomanda a o decredibiliza, arata disperarea unui infractor acoperit de Polita Politica. S-ar putea multi sa voteze impotriva Presedintelui, nu Anti-Coruptie. Decredibilizare a procesului democratic, (iarasi) DIN INCONSTIENTA unui venetic ales prin manipulare Facebook ! Intrati pe "DZR". 80% in directie gresita, divers perceputa, dar consistent, din cauza Presedintelui...
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Bunea Haiducul @ Bunea Haiducul
+7
CCR a impus prag la Abuzul in serviciu ! Klaus a manipulat, adevaratul scop al balamucului creat este ca Politia Politica nu mai putea crea DOSARE LA COMANDA, fiind afectate mandatele de inregistrare si catusele ! 80% in directie gresita, dar adevarul arata din cauza cui. Un expert UE va ajuta la intocmirea legislatiei penale in Parlament. Intrati pe „DZR”.
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL
+7
"Sigur, exagerata sa preocupare, pe care n-am mai observat-o în nici un alt caz în toată existenţa sa publică (şi ea începe de la Forumul Democrat German şi de la Primăria Sibiului şi nu arată a se sfîrşi prea curînd!!!)." Apud, Cornel NISTORESCU 1. Existenta FIZICA i-o dorim cat mai lunga, ca NOI, Romanii suntem MILOSI cu unii care NU prea merita ... :) De ASTA si o cam incasam, NE-DREPT, de peste 2000 de ani ... TOATE venituriel AICI au -in imensa lor majoritate RAUTATE fatza de Noi, Romanii si ne NEAGA existentza noastra AICI, multi-MILENARA ... Neamuri NAROADE din ADN rasucit si plin de Mizeriile Eshapatorii ale Dreacului ... :) editat DACA pleaca SINGUR, cat mai curand NEW va fi ALS ein Bruder ... :) (CA un Frate ...:) DACA pleaca SI cu un Shut PARLAMENTAR, regulamentar si ... ::) democratic IN sein editat ne va fi ca DOI Fratzi (Zwei Brueders ... :) (NU este greseala, Bruder la singular, Brueder la plural, UE fiind UMLAUT-ul din Germana ...) 2. Adica, Existentza ca Prezidell, prin FURT si INSHELACIUNE la Votul din 2014, ASTA DA ! Io dorim cat mai scurta, spre BINELE lui ... :)
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
CONCLUZIA A 2 ANI DE MANDAT
+8
Tragedia antica si Mitul german. Regii germani de pe tronul Romaniei au contribuit decisiv la independenta si faurirea Romaniei moderne. Pentru a respecta unitate de timp, spatiu din tragedia antica greceasca, dupa exact 100 de ani, in acelasi spatiu, in aceleasi locuri, Bucuresti, Calea Victoriei, Piata Victoriei, palatul Cotroceni, un alt german KWJ inchide cercul iar Romania nu mai este decat in aparenta un stat independent, numai in aparenta un stat unitar. Tot ce a faurit pentru Romania regii Carol I, Ferdinand , chiar si Carol al-II lea , Mihai I cand impotriva conditiilor externe total neprielnice au aratat atasament si dragoste fata de tara lor, deci tot ce au faurit acestia e distrus acum de un alt german folosind Securitatea. Asta-i adevarul, Securitatea nu a murit nici o secunda. Securitatea a fost cea mai mare entitate economica care controla tot comertul exterior inca de pe timpul lui Ceausescu. Ea a interferat pe plan extern cu serviciile de informatii externe, chiar cu lumea finantelor internationale. Pentru asi pastra pozitia de monopol interesele reale ale tarii nu mai conteaza de mult timp. Ori ce incercare a romanilor de a trai intr-o tara democratica in care votul lor sa conteze a fost zdobita prin adevarate lovituri de stat, manipuland masiv si inteligent superficialitatea, naivitatea multora sau egoismul sau interesul personal al altora. KWJ fie a fost conserva securista , reactivata (proportional securitatea si-a recrutat mult mai multi informatori dintre minoritari decat dintre romani) fie a fost persoana atent aleasa de securitate ( cu multe bube la dosar ) pentru a juca cum trebuie. Parodia luptei anticoruptie , adevarata politie politica, il va ajuta pe KWJ sa dea a doua lovitura de stat. DESTEAPTATE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE e un deziderat pe care acest neam nu-l va realiza probabil curand si tare teama imi e, ca niciodata. DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI ! Pt KWJ: 2 ANI DE MADAT, DOUA LOVITURI DE STAT !
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL @ CONCLUZIA A 2 ANI DE MANDAT
+6
La DOI ani de "MANDAT" NE a "comis", datorita PROSTIEI si TRADARII UNORA dintre cei care ne pazesc UN MARE "Lepadat" chiar in Tinda Casei si, - dupa Model Ucrainean - SE spera ca il vom accepta, ba chiar il vom si MATURA, TOT Noi, Romanii ...
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Boc
+14
ESTE DIN CE IN CE MAI CLAR CA RUSIA ESTE IMPLICATA.REPUBLICA MOLDOVA INSEAMNA RUSIA,BULGARIA INSEAMNA RUSIA,STUDENTII DIN REPUBLICA MOLDOVA INSEAMNA RUSIA.RELATIONAREA DINTER UNGARIA SI PACTUL GERMANIA RUSIA SPUNE MULTE.VESTUL EUROPEI IN SITUATIA IN CARE SUA SI ANGLIA LE DA UE TREBUIE SA SE INDREPTE CATRE RUSIA CARE ARE RESURSELE FARA DE CARE EUROPA ESTE NULA.AMBASADORUL SUA DIN ACEST MOMENT ESTE REPREZENTANTUL SI DUCE POLITICA CELOR CARE AU PIERDUT ALEGERILE DIN SUA.PROBLEMA ESTE CA TOATE ACESTE STATE NU POT SA FIE CONDAMNATE IN REACTIA LOR DEOARECE ELE ISI VAD DE INTERESUL LOR .PROBLEMA ESTE CU COZILE DE TOPOR CARE PRNTRU TREI AGINTI S-AU VINDUT CA TARA SA SUFERE.AICI NU ESTE VORBA DE PARTIDE CI DE DORINTA UNORA SA DRENEZE SUBSTANTA ECONOMICA A TARII CATRE EI SI CATRE CEI CARE II SUSTIN DIN EXTERIOR.NU INTELEG DE CE SRI SI SIE NU COMUNICA INFORMATIILE PRIVIND INTERVENTIONISMUL DIRECT IN TREBURILE TARII A TUTUROR FACTORILOR INTERNI SAU EXTERNI.DACA CORUPTIA A FOST CONSIDERATA DE SIGURANTA NATIONALA DE CE TOATE ACESTE IMPLICARI VADITE NU SUN TRATATE CA ATARE INCEPIND CU PRESEDENTIA?
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
c.g.
+11
Pt.Plugarul. Sper sa fim milioane, sper sa fim destui romani ca '' pamantul asta gras si frumos '' care cu dragoste majoritatea dintre noi ii spunem ROMANIA sa ramana stat national unitar ca toate codoselile, lucraturile, dusmanilor nostrii, nu putini, sa fie dejucate, anulate ! Sper ca parintii, bunicii, viata in final, sa ii faca pe tinerii, pe copii nostrii, care sunt in Piata Victoriei sa inteleaga ca trebuie sa respectam votul, trebuie sa ne respectam si sa ne ingaduim ca nu putem sa cerem ca pe stadion sa plece unii sa vina altii, nu putem sa ignoram un set de reguli unanim recunoscute in Lumea asta care este intradevar cam prost facuta, dar se conduce dupa regulile astea de ani buni ! Dumnezeu sa ne dea minte sa ne revenim si sa ajungem la un liman favorabil in tara ROMANIA ! Sanatate ca este mai buna ca toate !
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+9
Dacă să zicem Duminica ar fi alegeri parlamentare, cine e prostul care crede că un PSD nu ar ieși primul , poate nu in procent atât de mare ca acum, dar tot primul ar fi. Și sunt nenumărate motive care ar justfca această stare. Faptul că nu ai pe cine vota și nu mergi la vot, cum zic mulți până azi, nu este valabil. Uite, puteai alege pe cel mai european, normal, competent partid de pe scena politică, adică pa UDMR. Deci ai opțiuni, doar treaz și normal trebuie să fii.
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
anado tauriga @ Santa Klaus
+8
curat sovin si iredentist european, nea...
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL @ Santa Klaus
+3
@AT ... Asta de mai sus, are TUPEUU' Veniturii ... :) Daca imaginam un Santa Klaus ROMAN pe un Site Maghiar, CRED ca acum ar fi in Scaun cu Rotile cu pampersi ... :) NOI, din Bunatate CRESHTINA, pe de o parte, NOI, din prea multa in-CONSTIENTZA pe de o parte il toleram ... Desi, Saracuu' este cam dus cu capuu' ... Ian auzi CE viseaza UMED Turanicuu' : UDMR la PUTERE ... :) Bre ACESTA, SK, NU te baza pe PUTIN, ca face joc de Glezne in Cestie ... Nici STALIN - care era mult mai al Dreacuu' decat PUTIN - NU a SPART Romania, afara de Basarabia ...
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Fiat Justitia, Pereat Mundus!
+1
Coane, ne cam laşi, cu ochii în stele sau în soare să ne găsim singuri răspunsul! RĂSPUNSUL: ambele mişcări de stradă sunt folosite(şi folositoare!), 99% dintre oameni sunt la fel de oneşti, ca la Revoluţie, la Colectiv sau iunie 1990! Cupola corupţiei este Sistemul Mafia, burghezia sau ciuma roşie, urmaşa pcr şi securităţii! Doar că rolul conducător l-a preluat Noua Securitate, capodopera desăvârşită a ex-piratului matelot, garnisită cu cârtiţele Mafiei croncanilor internaţionali, faţă de care ai noştri ciocoiaşi s-au purtat ca nişte cotei slugarnici! Astfel, sri este cupola mafiei din Ro, cu cel puţin 2-3 curente: Maior-Coldea-Helvig, Cioloş, dna, ce-l "ţin captiv" pe WKJ, p. d. o. p., şi , de cll parte! Când s-au trezit cu buzele umflate şi cu banii luaţi, pierzând controlul intern, alor noştri mafiociocoiaşi li s-a trezit peste NOAPTE simţul . PRU!), la fel de nociv pentru patriotismul autentic, precum cel al lui Vadim sau Funar şi s-au lansat furibund împotriva corporatismului soroşist, luând "aprobare" de la simbolul antisistem, Trump! Replica n-a întârziat: "ticăloasa ordonanţă" şi mânia populară! Întrebare de TOP: cine a ticluit atât de bine această "prefaţare" a Programului psd?! Şi aici trimit direct la cei 2 experţi ai lui Dragnea şi la desele sale vizite în Israel! Aşa că nu ne mai purtaţi cu zăhărelul: Sistemul mondialist NU suportă nicio ofensă! Vezi numai cum sunt grupaţi "alogenii" noştri: la ambele capete! Iar biata populaţie e folosită drept scut al mârşăviei ticăloase! A bon entendeur, salut!
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Czestochowa
+5
Mare adevar ati grait Maestre !
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Frenezie nejustificată
Publicat acum 13 ore şi 56 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 7 ore şi 22 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017