Să se fi întâlnit liderul Bilderberg cu viitorul președinte al României?

Viconte Étienne Davignon, liderul Grupului Bilderberg, care se află de miercuri în România, a fost primit joi dimineaţă de preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, urmând să se întâlnească şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Toate guvernele din lume se străduiesc să facă totul din ce în ce mai bine. România se descurcă mai bine decât Statele Unite ale Americii în momentul de faţă”, a declarat, la sosirea pe aeroport, Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg.

Etienne Davignon a venit în România la invitaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Vicontele Etienne Davignon. a susţine un discurs în cadrul conferinţei “Europa, încotro?”, cu ocazia celebrarii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma. Davignon nu mai este presedinte al grupului Bilderberg incepand din 2011, insa este considerat, pe mai departe, unul dintre liderii puternici ai Grupului.

Vicontele Etienne Davignon a mai fost in Romania in 2011, alaturi de presedintele Consiliului pentru Relatii Externe al SUA, Richard Haass, unde a participat la conferinta „The European Union after the sovereign debt crisis”. Printre sponsorii evenimentului de atunci, organizat de Media Consulta, s-a numarat si Rosia Montana Gold Corporation.

Clubul de la Roma este o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei. Organizaţia a fost înfiinţată de Aurelio Peccei, industriaş, fost preşedinte al companiei Fiat şi Alexander King, om de ştiinţă scoţian.

Clubul de la Roma este compus din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume. Printre membrii clubului se numără şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
În ceea ce priveşte Grupul Bilderberg acesta include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Fondatorii grupului au fost magnaţii David Rockefeller şi familia de bancheri Rotschild.

Înainte de 1989, din Clubul de la Roma a făcut parte şi Mircea Maliţa, fost ministru al învăţământului în regimul lui Nicolae Ceauşescu. După 1990, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost şi el inclus pe lista membrilor Clubului de la Roma, precum şi în clubul Bilderberg. Secretarul General al Clubul din România este Liviu Tudor, unul dintre cei mai importanţi proprietari şi dezvoltatori imobiliari din Bucureşti. Fostul secretargeneral afos Calin Georgescu, un nume vehiculat in anii trecuti pentru a prelua guvernul din mainile luii Emil Boc.

Vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg, a vizitat joi, West Gate, care gazduieste sediile unor companii multinationale precum Dacia Renault, Siemens sau Societe Generale. El a fost insotit de Liviu Tudor, proprietarul parcului de birouri, si unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucuresti.

Potrivit unor teorii, se presupune că la întrunirile Bilderberg este decis viitorul preşedinte al SUA. În anii precedenţi, Bill Clinton, David Cameron sau Tony Blair au participat la reuniunea Bilderberg înainte de a prelua puterea. Insa la reuniunea din 2012 a participat Mitt Romney, rivalul lui Barack Obama. Sa fi fost exceptia care confirma regula, iar vicontele Davignon sa se fi intalnit astazi cu viitorul presedinte al Romaniei?

Evenimentul la care participa vicontele Davignon a fost organizat de Media Cosulta, aceeasi care l-a adus in tara, in aceasta primavara, si pe George Friedman, care a vorbit tot la BNR. Atunci, evenimentul a fost organizat si de Thiess Holding, cu sponsorizarea Unicredit Tiriac Bank, Eximbank, Niro Investments Grup. Au participat, printre alții, Victor Ponta şi Ion Iliescu.
Ulterior, într-un interviu pentru Realitatea TV, Friedman a spus că scutul antirachetă de la Deveselu nu este decât un simbol care nu apară România de nimic. Pentru că Rusia nu va lansa rachete, iar Iranul nu le va lansa în direcţia României.

„E foarte scump. Nu vă protejează de nicio ameninţare anume. E mai degrabă un simbol. Iar mie, în chestiuni militare, nu-mi plac simbolurile, îmi plac lucrurile cu greutate. Puterea. Şi nu mă interesează prea mult că România să aibă un scuţ anti-rachetă pe teritoriul ei ci mai degrabă echipament anti-tanc, sprijin logistic. Acestea sunt lucrurile care constituie puterea militară. Eu nu am fost niciodată un fan al scuturilor anti-rachetă şi am crezut mereu că făcând din asta problemă centrală pentru Europa, europenii nu vor înţelege natură apărării. Aşa că sunt indiferent, chiar mulţumit că am încetat misiunea scutului aici. Să discutăm despre lucruri mai importante! E doar un simbol gigantic. Nu câştigi războaie cu ajutorul simbolurilor’’, a spus Friedman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Izabela Niculescu 253 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.