Să tot trăieşti în statul de drept

Probabil că puţini dintre dumneavoastră îşi mai aduc de Gheorghe Coman. Domnul Coman a fost deputat şi preşedinte al PC Buzău. Cu încuviinţarea Camerei Deputaţilor, la începutul anului 2014, Gheorghe Coman a fost arestat preventiv, iar instanţa l-a condamnat la un an de închisoare cu executare, acesta fiind eliberat după ce-a făcut două treimi din pedeapsă. Destoinicii procurori DNA l-au pus pe acesta sub învinuire pentru că ar fi cerut şi primit 3.140 de lei, adică puţin peste 700 de euro, şi o sticlă de wiskey de la directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, promiţându-i că-l va menţine în funcţie.

Domnul Coman ar fi avut nevoie de băutură şi de bani pentru a face cinste la partid cu ocazia unor şedinţe. Totodată, deputatul PC i-a cerut aceluiaşi director să-l angajeze pe preşedintele executiv al PC Buzău în funcţia de şef al Serviciului Economic şi Administrativ. Într-o convorbire telefonică interceptată de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre funcţia de director adjunct la DSV, care, în urma unor „înţelegeri”, ar reveni Partidului Conservator. Adică, vorbea despre o numire politică la vârful unei instituţii de stat.

De la Buzău să mergem la Sibiu, la un personaj mult mai cunoscut decât Gheorghe Coman. Klaus Iohannis a pierdut definitiv una din cele şase case aflate în proprietatea familiei sale de profesori. Familia Iohannis a pierdut în instanţă cel mai bănos imobil, cel pe care îl închiriase unei bănci comerciale, de pe urma contractului câştigând peste 300.000 de euro. În calitate de preşedinte al României, Klaus Iohannis a făcut o numire politică la Curtea Constituţională a României. Este vorba despre Livia Stanciu, cea care în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat public în favoarea amânării dosarului privind incompatibilitatea candidatului Klaus Iohannis până după alegerile prezidenţiale din 2014. La începutul lui 2015, Înalta Curte i-a dat câştig de cauză domnului Iohannis în dosarul privind incompatibilitatea.

Să tot trăieşti în statul de drept şi să-l aperi cu toată fiinţa ta. Asta, cu condiţia să fii preşedinte al României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.