Sabia lui Tudorel Toader în disputa Augustin Lazăr – Comisie

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a apreciat miercuri că nu era cazul ca procurorul general Augustin Lazăr să se adreseze CSM pentru a afla dacă trebuie sau nu să transmită documente Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, anunțând va discuta cu acesta și va sesiza Inspecţia Judiciară.

„Voi avea o discuţie cu domnul procuror general Lazăr şi voi sesiza Inspecţia Judiciară pentru ca Inspecţia Judiciară să verifice conduita pozitivă sau negativă a procurorului general. Mai concret, reţinerea dânsului de a furniza documentele solicitate de către comisia de anchetă parlamentară. Am convingerea că procurorul general îşi cunoaşte atribuţiunile de serviciu şi nu cred că este cazul ca domnia să întrebe CSM-ul dacă să furnizeze sau nu respectivele documente. Voi vorbi cu dânsul (n.r. Augustin Lazăr), voi vedea ce răspunsuri furnizează, dacă îl voi găsi, apoi voi sesiza Inspecţia Judiciară. Nu cred, şi o spun cu toată convingerea şi ştiinţa mea de drept penal, că procurorul general trebuie să întrebe CSM ce să facă, ce să nu facă într-o anumită cauză”, a spus ministrul Justiţiei.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 i-a transmis ministrului Justiţiei solicitarea de a controla modul în care procurorul general Augustin Lazăr îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu şi de a sesiza Inspecţia Judiciară în cazul acestuia după ce a refuzat să pună la dispoziția Comisiei o copie a dosarului penal privind alegerile prezidențiale din 2009, care a fost clasat de Parchetul General.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.