Săgeata lui Grindeanu către Guvernul Cioloș

Premierul Sorin Grideanu a susținut marți că soluția fostului Guvern la problemele sănătății a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând însă să rezolve problemele lor.

„Acest Guvern și eu personal ne asumăm să rezolvăm problema accesului la tratament al românilor, o dată pentru totdeauna. Nu vom merge să le aducem medicamente cu rucsacul și nici nu vom recurge mereu la soluția extremă a achizițiilor speciale. Dar pentru a reuși avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, al industriei. Vrem să veniți alături de noi, să ne ascultăm reciproc și să găsim soluții. Să-i ascultăm pe medici și pe pacienți și să le înțelegem nevoile. Nu vom reuși decât dacă lucrăm împreună. Soluția fostului Guvern la problemele sănătății a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să și rezolve problemele lor. Dacă asta este soluția la aceste probleme, să nu ne mirăm că suntem în această situație”, a spus premierul la un forum.

Conform acestuia, trei sferturi dintre medicamentele din România sunt cele ieftine, generice.

„Se vorbește de cele mai multe ori de tratamentele noi, inovative, care salvează viețile celor bolnavi de boli grave. Vorbim de lipsa vaccinurilor, vorbim de finanțarea programelor majore de sănătate, dar uităm deseori că trei sferturi din medicamentele din România sunt cele ieftine, generice, cele care sunt folosite în special de oamenii săraci, de bolnavii cronici, de bătrâni”, a spus Grindeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.