Salarii compensatorii de 21.000 de euro net pentru cei care pleacă de la ASF

Un număr de 98 de salariaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară vor părăsi voluntar instituţia până la finele lunii septembrie, urmând să încaseze net, în medie, circa 95.000 lei (21.400 euro), reiese din datele prezentate de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, într-o conferinţă de presă, potrivit paginii electronice a Mediafax.

„În urma programului de încetare voluntară a contractelor de muncă, din cadrul instituţiei vor pleca, până la 30 septembrie, un număr de 98 de salariaţi ASF, din care 7 sunt de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Efortul financiar total al ASF se ridică la 13,296 milioane de lei, cu două milioane de lei sub nivelul estimat, din care 9,267 milioane de lei reprezintă sumele nete plătite celor care vor părăsi instituţia, la care se adaugă contribuţia la stat de 4,03 milioane de lei”, a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

El a adăugat că, în afară de cei 98 de salariaţi, vor pleca din ASF în mod natural alte opt persoane.

ASF a renuntat la o organigrama noua care trebuie aplicata de la 1 octombrie si a anuntat o alta, elaborata cu ajutorul Bancii Mondiale.

Ziarul Bursa scrie ca Autoritatea va avea, astfel, 13 direcţii, subordonate membrilor executivi ai Consiliului ASF, faţă de 20, în organizarea anunţată anterior. Acest lucru ar trebui să aducă o scădere considerabilă a numărului de şefi de departamente şi, eventual, o scădere a cheltuielilor cu salariile devenite celebre.

Unele voci spun însă că, în noua organizare, se păstrează un număr foarte mare de angajaţi pe funcţii „de suport”, şi unul foarte mic de specialişti, deşi ideea comasării fostelor comisii CNVM, CSA şi CSSPP a fost tocmai eficientizarea celor trei instituţii.

La finele lunii mai, instituţia avea 597 de salariaţi, dintre care 161 de persoane ocupau funcţii de conducere (şefi departament, directori, directori adjuncţi, şefi serviciu).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.