Salarii duble pentru polițiști

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a anunțat, la ieşirea de la discuţiile cu ministrul Muncii în contextul protestului polițiștilor, că Lia Olguţa Vasilescu a promis dublarea salariilor, din vară.

„Am analizat împreună noua proiecţie unitară a salarizării. Ne aflăm în faţa Ministerului Muncii dintr-un singur motiv, acela că nu ne-a fost prezentat tot corpul legii unitare a salarizării. Avem o promisiune fermă de la doamna Vasilescu: joi, vineri săptămâna viitoare, vom primi tot acest corp al legii”, a declarat Dumitru Coarnă, precizând că ministrul Muncii a promis că de la 1 iulie va intra în vigoare legea salarizării unitare, iar salariile din sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică vor fi dublate.

„În cifre, vă dau un exemplu simplu. Dacă acum avem 1.450 de lei, ar fi la dublu, un 2.500 de lei. Trebuie să începem să şi credem că se va întâmpla asta. (…) Am şi eu anumite suspiciuni pe care le-am adus la cunoştinţă doamnei ministru. Am aceste temeri. Doamna ministru mi-a spus că în situaţia în care nu va intra în vigoare această lege, o să îşi dea demisia. Noi am reacţionat că nu ne încălzeşte prea mult demisia dumneaei. Ar însemna ca din iulie să reluăm negocierile cu noul ministru al Muncii şi să rămânem la aceaşi paradigmă, adică salariile să rămână tot la 1.450 de lei, cum avem acum la Ministerul de Interne”, a afirmat liderul sindical.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.