„Salutări din Sud” continuă cu insula Evia

Noul program de călătorii în 12 episoade continuă în această săptămână periplul prin Grecia cu o nouă destinaţie: insula Evia.

Evia este considerată a doua insulă ca mărime după Creta, iar Olga Bălan ne va dezvălui cele mai uluitoare locuri de aici. De la minunatele plaje la nenumăratele obiective turistice, de la locaţiile importante pentru turismul religios, la staţiunile şi obiectivele indicate pentru turismul balnear.

Culoarea mării este aceeaşi cu a cerului în Evia

Un colţ de rai, Evia

Olga Bălan ne va călăuzi de-a lungul insulei Evia, vizitând alături de ea ”Mănăstirea Sf. Ioan Rusul”, apele termale Edipsos, numite şi apele lui Syllas, portul Eretria, capitala Halkida. Împreună vom vedea cum se face vinul tradiţional “retsina”, dar şi câteva dintre preparatele tradiţionale greceşti.

Biserica Sfântul Ioan Rusul

Nordul insulei ne va dezvălui plajele sale aurii, care se întind de-a lungul ţărmului mării Egee, iar în sudul regiunii vom afla mai multe despre aşa-numitele case „Drakospita”.

Salutări din Evia

Periplul prin Evia nu va ignora turismul istoric ce aduce în prim-plan vestigiile arheologice ale oraşelor vechii Elade cum ar fi: teatrul antic din Eretria, Kirinthos-ul arhaic, Distos, Artemisio, muzeul arheologic din Halkida, clădiri vechi în stil bizantin, castele – Drosinis, castrul Oreon şi multe altele.

Sâmbătă, 26 iulie, de la ora 15.30, la TVR 2 şi TVR HD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.