×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:52
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Programul nuclear
Sancţiunile impuse Iranului de Occident, ridicate

Sancţiunile impuse de către Uniunea Europeană şi Statele Unite Iranului în domeniul economic şi financiar sunt ridicate, iar acordul în dosarul nuclear cu Iranul intră în vigoare, a anunţat şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini sâmbătă seara din partea a şase mari puteri, transmite DPA online, citată de Mediafax în pagina electronică.

"Astăzi (sâmbătă) este Ziua Implementării Planului global de acţiune comună", a declarat sâmbătă Federica Mogherini la Viena, referindu-se la acordul încheiat în iulie de Iran cu şase mari puteri.

Anterior, John Kerry a anunţat că s-a dispus ca sancţiunile economice impuse de Statele Unite Iranului în dosarul nuclear să fie ridicate.

Statele Unite au ridicat sancțiunile lor legate de programul nuclear iranian ca urmare a intrării în vigoare a acordului încheiat în iulie între marile puteri și Teheran, a anunțat într-un comunicat secretarul de stat american, John Kerry, potrivit AFP.

Kerry, aflat la Viena, a subliniat că "angajamentele Statelor Unite legate de sancțiunile care sunt descrise (în acordul din iulie) au intrat în vigoare".

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a dat sâmbătă undă verde intrării în vigoare acordului nuclear istoric încheiat între Iran și marile puteri, subliniind că Teheranul și-a respectat angajamentele asumate în vederea ridicării sancțiunilor internaționale, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres."Iranul a finalizat etapele de pregătire necesare pentru a demara punerea în aplicare" a acordului încheiat pe 14 iulie 2015, a declarat secretarul general al Agenției, Yukiya Amano, într-un comunicat dat publicității la Viena, unde șefii diplomațiilor iraniană, europeană și americană erau prezenți pentru o ultimă serie de discuții.

Secretarul general al Agenției Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano, se va deplasa duminică la Teheran la o zi după intrarea în vigoare a acordului asupra programului nuclear iranian, a declarat o sursă diplomatică, conform AFP.

(A.C.)Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
2045
 | 9
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Felix
-1
Datoria externa a Romaniei este de cam 4500 USD/ locuitor. Polonia are 5300, Ungaria are cam 15000, Bulgaria are 6200, Germania are 6700, Grecia are 48000, Statele Unite sunt la 58000. Daca le luam ca procent din PIB, avem: Romania 36%, Polonia 40%, Ungaria 115%, Bulgaria 70%, Germania 145%, Grecia 174% (campionii), USA 103%. Not too bad, i'd say:). De prim-ministrii Romaniei si de ministrii de finante putem spune multe: corupti, mincinosi, lasi etc. Aventurieri nu am avut insa, slava Domnului.
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
Contrabasist @ Felix
+2
Cat era datoria externa a Romaniei in 1990 ? Ce s-a facut cu banii luati imprumut ? Exista vreo evidenta ? Scopul declarat al oricarei societati democratice este buna guvernanta in folosul propriului popor. Puteti afirma cu constiinta linistita ca Romania se intampla asa ceva?Exista vreun plan de dezvoltarea a Romaniei???
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
0
UN LUCRU BUN V A AVEA URMARI POZITIVE !!!!!!!
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
Felix
-1
@Contratenor: Daca spui ca in Romania sunt prea putine spitale si prea multi saraci, ai dreptate. Daca insa te hazardezi in expresii care pot fi justiticate prin cifrei, te inseli. De exemplu nu sunt "milioane de someri" ci vreo 500000, adica vreo 5% din populatia activa. E drept ca la (lipsa de) protectie sociala reala in Romania asta e imens, dar nu sunt milioane. In ce priveste hidrocentralele, pai Romania exporta curent deja (Cernavoda a fost o chestie desteapta), e drept ca la preturile de azi asta nu aduce multi bani. In ce priveste alte mari intreprinderi, pai numai Dacia a vandut in 2013 de 4 miliarde de Euro. Daca iei numai primele 10 firme din Romania, au vandut in 2014 de 30 miliarde de Euro. samd
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Anonim @ Felix
+3
Cit din vinzarile Daciei si a altor intreprinderi similare revin de fapt Romaniei? Cum ramine cu datoria externa a Romaniei, incomparabil mai mare decit cea din 1980, cind Ceausescu a decis plata ei accelerata?
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Contras @ Felix
+4
Petrochimia romanesca , unde e? unde e Chimcomplex Borzesti? unde e CAROM Onesti? unde e Oltchim? unde este Melana de la Savinesti ? unde este Arpechim, unul dintre cei 2-3 producatori de acrylo-nitril din Europa? unde este Rafo ? Tractorul unde e ? ARO , unde e? ingrasamintele chimice unde sunt? unde e siderurgia romaneasca ??? dar mobila romanesca unde e? industria textila , covoarele romanesti unde sunt? sticla ? nu se mai produce sticla in Romania ! cimentul este 100% lichidat sau instrainat pe doi poli bucata. lista cuprinde peste 2000 de intreprinderi care au fost omorate ca urmarea intrarii in UE. ca ce gheseft pentru noi? 4 milioane dezocupati, nu 500 de mii Felix! in 1989 erau peste 9 milioane de salariati, azi cu chiu cu vai sunt 4,5 milioane , deci diferenta cata este, ce este ? emigranti economici, someri iesiti din perioada de ajutor de somaj , fomisti adica,cu totii oameni invizibili pentru minunatele statistici pink-bombon...
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Felix
-7
@Contratenor. Despre intreprinderile romanesti care exporta am cateva cifre. PIB-ul Romaniei in miliarde de dolari: 1989 - 41; 1992 - 25; 1996 - 35; 1991 - 35; 2001 - 41 (in 2001 era de-abia al nivelul din 1989); 2005 - 99; 2008 - 204 (in 2008 PIB-ul era deja de 4 ori mai mare decat in 1989); 2009 - 164 (criza ne-a tras cam 20% din PIB); 2013 - 189 (oleaca de revenire)
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Contratenor @ Felix
+6
D-le draga, sunteti un admirator si un sustinator al capitalismului triumfal ? Cifrele sunt cifre in modul, in valoare absoluta , neutralizate si sterililzate de raportorii FMI sau de altii , de ex. cifrele ne pot arata ca pe ansamblu Romania a progresat de 4 ori si stam la ageneral foarte fain. Nu se vad insa milioanele de someri, de emigranti si de fomisti. Numarul de spitale este acelasi ca in 1989, numarul de hidrocentrale la fel, numarul de km de cale ferata au scazut, numarul de intreprinderi mari a scazut sub 30%, doar la autostrazi stam beton: avem de fix 4 ori mai multe decat in 1989!!! In rest , conform cu statistica formolizata, Romanii ar trebui sa o duca foarte, foarte bine si ei, mai exact de 4 ori mai bine . Unii chiar o duc de mie de ori, sau de un milion de Euro mai bine, dar statistica ascunde mizeria pe care o stim cu totii . Ceea ce nu este fain. Unde se duce Venitul national astazi? Cu cat au crescut iesirile de capital din Romania fata de 1989? Cui folosesc aceste statistici care nu prezinta decat economia vazuta prin gaura cheii?
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Contrabasistul
+6
Insh'Allah! Sa le ajute Dumnezeu ! Daca eram pe vremea Impuscatului, acum eram in carti pentru marile proiecte de dezvoltare din Iran. Impuscatul ca si Sahul sunt Istorie, insa. Romanii vor spala in continuare ku-ruri de mosi si babe prin Occidentul cel generos. Tot Marele Alb isi va trage contractele, noi nu vom avea nici macar soferi de tir in Iran !
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Felix @ Contrabasistul
+3
@Contrabasistul: Nu americanii au omorat contractele lui Ceasca cu Iranul. Ayatollahul a facut asta; Ayatollahul a omorat contractele lui Ceasca cu Iranul tot asa cum a omorat contractele USA cu Iranul.
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Contratenor @ Contrabasistul
+6
@Felix - Deci e clar , Iranul va relua legaturile economice cu Romania, in forta, chair de maine.... Decat ca nu mai are cu cine ! Intreprinderile Romanesti de comert exterior nu mai exista, renumitele institute de proiectare sunt aminitiri, marile centrale industriale care exportau echipamente si utilaje sunt fier vechi la ora asta , iar BCR, BRD, Bancorex nu mai sunt ale Romaniei, nu are cine finanta proiectele, cine emite garantiile bancare de participare la licitatii si cele de buna executie, etc..... Banksterii aflatori in Romania ,in frunte cu iscoada Iscodescu, au o singura misiune: mentinerea Romaniei in stagnare economica perpetua si inapoiere industriala.Cum iar sta bine unei colonii. Khomeini este de vina!
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Felix
+11
Intr-o prima faza iranienii vor avea acces la cele 100 miliarde blocate prin sanctiuni in conturile lor din Vest. In a doua faza vor urma programe masive de investitii in Iran, ca acum Iranul are bani dar nu are strazi, masini, utilaje, si nici o multime de alte chestii; ma rog, le are pe cele de la nivelul de acum 25 ani. Investitiile astea 1. - vor crea locuri de munca in Iran si 2- - vor aduce ceva bani in buzunarul investitorilor. Daca viata se imbunatateste masurabil in Iran, si Ruhani castiga si parlamentarele urmatoare, asta e o sansa si pentru Siria si Liban sa se linisteasca un pic. Aproape ca te intrebi de ce nu au ajuns mai devreme la un acord, ca e in interesul tuturor.
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
marcu
-2
Bravo Obama!Punct.
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Felix @ marcu
+6
@Marcu: Daca da Dumnezeu si iranienii se tin de cuvant si acordul tine, atunci Obama mai merita inca un premiu Nobal pentru pace.
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
marcu @ marcu
+3
Stimate domnule Felix,cea mai buna veste din zona,dupa umila mea parere,este ca iranienii maresc productia de petrol(si gaze).Asta inseamna ca pretul petrolului va scadea si mai mult ,iar Europa se va putea alimenta cu petrol/ gaze din Iran la un pret bun putand astfel deveni mai putin dependenta de petrolul si gazele din Rusia.Prin acesta manevra reusita a americanilor, rusii vor fi loviti si mai tare.Deja au inceput un program dur e austeritate si ,n-ar fi exclus ca in cateva luni sa asistam la razmerite in zonele(monoindustriale) in care se vor inchide uzinele.Pt ca se asteptau la asa ceva conducatorii rusi au dat acum catva timp o lege care le permite sa foloseasca armele de foc impotriva populatiei .Inarmarea dictata de Putin intr-o Rusie cu o economie neperformanta isi arata acum rezultatele catastrofale si va duce la repeterea dezastrului care s-a produs cu URSS.Rusia se va prabusi daca nu se vor opri sa mai arunce banii pe geam inarmandu-se numai asa pt orgoliul bolnav al lui Putin.Iar daca in Siria o iau pe coaja (si e foarte posibil) asta le va fi bomboana pe coliva.
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Sunteți Defecți!
-5
Odată cu intrarea Iranului în rândul puterilor nucleare omenirea s-a mai ales cu un buton roșu, un nou motiv pentru ceilalți să continue cursa înarmărilor nucleare. Intre timp calota glaciară dispare, pădurile dispar, animalele dispar... Vom rămâne doar noi cu betoanele și rachetele noastre. Cui prodest?
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Corneliu
+13
Care mai este motivatia Scutului Deveselu ?
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Anonim @ Corneliu
+4
Dar motivatia armatei a 14-a ruse?
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Un atentat la sănătatea localnicilor
Publicat acum 12 ore şi 37 minute
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 12 ore şi 27 minute
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 13 ore şi 23 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore şi 9 minute