Sandra-Marylin-Andreea Pralong, numită consilier de stat la Cotroceni

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Sandra-Marylin-Andreea Pralong în funcția de Consilier de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, începând cu data de 1 septembrie a.c.”, a anunțat, marți seara, printr-un comunicat de presă postat pe pagina proprie de Internet, Administrația Prezidențială.

Conform http://sandrapralong.eu, Sandra Pralong este consultant, trainer, autor, public-speaker și coach.

A obținut: Licență în Științe Politice din partea Universității din Lausanne, Elveția (1977-1980); Certificat de Studii Comerciale Superioare la Universitatea din Lausanne, (1980-1981); Master în Drept Internațional și Diplomație la Fletcher School of Law and Diplomacy, Massachustets (1983-1985); Master în Filozofie și Științe Politice la Columbia University, New York (1994-1998). Din 2008, este Doctor în Științe Politice (cu mențiunea ”Foarte Onorabil”) al Institut d’Etudes Politiques, Paris, Franța, cu o disertație despre impactul culturii politice în dezvoltarea societății civile în România după 1990.

A predat la: Ecole Roche Lausanne (1979-1981); Universitatea din Niamey Niger (1981-1982); Colegiul Barnard, Universitatea Columbia, New York (1997-1998); Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice București (1999-2000). Din 2014, este profesor invitat la Academia de Științe Politice din București.

Sandra Pralong s-a întors în România în 1990 de la New York, unde era director de promovare (comunicare B2B) al săptămânalului internațional Newsweek. La București, a pus bazele Fundației pentru o Societate Deschisă, prima fundație filantropică privată din România, pe care a condus-o între anii 1990-1993.

Între 1998 și 2000, a fost consiliera președintelui Emil Constantinescu, fiind responsabilă, printre altele, cu comunicarea internațională și coordonarea politicilor către românii din afara țării.

În intervalul 2002-2005, a fost consilier regional pe probleme de comunicare în cadrul Programului ONU pentru Dezvoltare, Biroul pentru Europa și CIS, Centrul Regional Bratislava. Între 2007-2009, a fost consilier pe probleme de asistență oficială pentru dezvoltare în cadrul Programului ONU pentru Dezvoltare, București.

Din 2007, prin Fundația SynergEtica, îndeamnă tinerii români să experimenteze ”bucuria eticii” și să înțeleagă că prosperitatea nu poate fi durabilă dacă nu este și etică.

În 2008, Comisia Europeană a numit-o Ambasador al Bunăvoinței pentru Anul Internațional al Dialogului Intercultural.

Este cunoscută în diaspora datorită publicării, între altele, a volumelor: ”De ce m-am întors în România” (editura Polirom, 2010) și ”Mai români decât românii? — De ce se îndrăgostesc străinii de România” (editura Polirom, 2013), care pledează pentru redescoperirea dragostei de țară. De altfel, a fost activă în diaspora încă din adolescență, semnând, în 1975, ”Memorandumul de la Holloway”, prin care românii din exil cereau respectarea Drepturilor Omului în România.

Sandra Pralong a mai publicat ”The Open Society after 50 Years — the Continuing Relevance of Karl Popper” (Routledge, 1997) și ”Cum Schimbăm Mentalitatea? — 25 de ani în România” (editura Polirom, 2014), precum și numeroase eseuri și articole științifice în țară și, mai ales, în străinătate.

În anul 2000, a primit Ordinul Național ”Serviciul Credincios” din partea Statului Român, iar în 2013, a fost distinsă cu Ordinul ”Coroana României” în Grad de Cavaler, oferit de MS Regele Mihai I. În 1984, a primit o citație din partea Senatului Statului Massachusetts pentru ”Contribuții extraordinare aduse Commonwealth-ului Massachusetts”.

A câștigat premii internaționale în comunicare și publicitate, dar și în poezie, a fost inclusă în ”Who’s Who in the World” (1993) și ”Who’s Who of American Women” (1988).


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.