Şansa pe care Victoria Nuland nu o vrea ratată de Republica Moldova

Adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, i-a recomandat premierului de la Chişinău, Pavel Filip, să profite de șansa oferită de Fondul Monetar Internaţional (FMI) și de Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Cei doi oficiali au discutat în contextul Adunării Generale a ONU.

Premierul Pavel Filip a mulțumit părții americane pentru susținerea constantă acordată Republicii Moldova în parcursul ei european, dar și pentru asistența financiară în implementarea diverselor proiecte, se menţionează într-un comunicat de presă.

Șeful Cabinetului de miniștri a informat oficialul american despre situația social-politică din Republica Moldova. Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Executiv, în special, reforma administraţiei publice, a Guvernului, administrativ-teritorială și a sistemului de pensii.

„Până acum clasa politică s-a temut să promoveze aceste reforme pentru a nu-și pierde electoratul. Prioritatea mea nu este carieră politică, astfel că voi face tot posibilul pentru a realiza aceste reforme importante pentru modernizarea țării”, a accentuat Filip.

La rândul ei, Victoria Nuland a menționat că apreciază munca depusă de Guvern şi a îndemnat Executivul să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Pavel Filip a dat asigurări că toate condițiile FMI vor fi îndeplinite în termenele stabilite.

Părțile au discutat, de asemenea, despre situaţia regională şi evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.