Săptămâna Cervantes la Bucureşti

În 23 aprilie, sunteţi invitaţi în cadrul Săptămânii Cervantes, ce se desfăşoară în Capitală la Institutul Cervantes, la o lectură publică din binecunoscutul roman Don Quijote al lui Miguel de Cervantes Saavedra, a cărui operă este omagiată în Spania pe durata anilor 2015-2016.

Anul acesta, lectura care va avea loc în data de 23 aprilie – Ziua Mondială a Cărtii, Ziua lui Cervantes – marchează şi 400 de ani de la publicarea părţii a doua a celebrului roman, iar Institutul Cervantes din Bucureşti se va alătura lecturii programate atât la Madrid, cât şi în celelalte centre ale “Instituto Cervantes” din lume. La Bucureşti, lectura va începe la ora 16.00 şi se va încheia la ora 21.30.

Pelicula Don Quijote

Institutul Cervantes vă va pune la dispoziţie un exemplar din Don Quijote în limbile spaniolă sau română, în traducerea aparţinând poetului şi traducătorului Sorin Mărculescu.

Programul Săptămânii Cervantes începe luni, 20 aprilie, la ora 19.00, Sala Auditorium Instituto, cu proiecţia filmului Don Quijote de la Mancha I (regia Cruz Delgado, Spania, 1979, film de animaţie).

Marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român, are loc un concert extraordinar Cervantes y la música, în interpretarea cvartetului spaniol Zarabanda. În program, lucrări de: Diego Ortiz, Antonio de Cabezon, Bartolome de Selva y Salaverde, Luis de Narvaez, Andrea Falconieri. Evenimentul este realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Cvartetul Zarabanda

Miercuri, 22 aprilie, ora 19.00, Sala Auditorium Instituto Cervantes, sunteţi invitaţi la proiecţia filmului Don Quijote de la Mancha – II (regia Cruz Delgado, Spania, 1979, lungmetraj de animaţie).

Vineri, 24 aprilie, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, are loc recitalul Palabras de guitarra. Quijotesca, în interpretarea lui Maxim Belciug, ilustrat cu lecturi de fragmente din Don Quijote cu vocea actriţei Clara Flores.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.