Săptămâna de afaceri Moldova Business Week, la Chișinău

În perioada 03 – 06 octmobrie 2017 va avea loc la Chișinău săptămâna de afaceri ”Moldova Business Week”, care reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente pentru promovarea imaginii țării la nivel internațional, intensificarea și transparentizarea dialogului dintre sectorul public și privat, sporirea competitivității companiilor autohtone, promovarea exportului și atragerea investițiilor străine.

Săptămâna de afaceri ”Moldova Business Week 2017” urmează să devină un eveniment ce va fortifica poziția Guvernului drept un executiv orientat spre sprijinirea business-ului și dezvoltarea unui climat de afaceri și investițional atractiv pentru comunitatea de afaceri națională și internațională. Totodată, evenimentul reprezintă o acțiune prioritară stabilită atât în agenda Ministerului Economiei, cât și a MIEPO pentru anul 2017.

În conformitate cu programul de dezvoltare al Guvernului, Conceptul ”Moldova Business Week 2017” va fi axat pe promovarea imaginii Republicii Moldova drept un partener de afaceri de încredere. În detaliu, Conceptul se va focusa pe trei direcții prioritare în acest sens, și anume:

Dezvoltarea și creșterea capacităților comunității de afaceri autohtone
Sporirea potențialului, competitivității, calității și cantității exporturilor autohtone – ”Trade with Moldova”

Atragerea investițiilor străine în economia autohtonă – ”Invest in Moldova”

La eveniment vor participa foarte multe personalități din Moldova și străinătate după cum urmează”

Pavel FILIP, Prim-ministru al Republicii Moldova (tbc)

Octavian CALMÎC, Viceprim-ministru, Ministrul economiei și infrastructurii al Republicii Moldova.

Vitalie ZAHARIA, Director General al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Comisari Europeni (Johannes HAHN, Politică europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii/ Jyrki KATAINEN, Vicepreședinte, Locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate/ Pierre MOSCOVICI, Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă) (tbc)

Peter MICHALKO, Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova (tbc)
Vladimir CEBOTARI,Ministru al Justiției al Republicii Moldova.

Sergiu CIOCLEA, Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (tbc)
Viorelia MOLDOVAN-BĂTRÂNAC, Consilier al Prim-ministrului Republicii Moldova.
Raisa DOGARU, Director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Moldova (tbc)
Vitalie IURCU, Viceministrul economiei al Republicii Moldova.
Iurie UȘURELU, Viceministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului al Republicii Moldova.
Nicolae CIUBUC, Director al Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură.
Lilian BOSTAN, Vicedirector, Institutul Național de Standardizare din Moldova.
Vitalie TARLEV, Viceministrul tehnologiei informației și comunicațiilor al Republicii Moldova.
Anna POPOVA, președintele Serviciului Federal privind Supravegherea pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului şi Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor).

Cine dorește să participle la aceast eveniment, din rândul oamenilor de afaceri, pot contacta Patronatul Național Român, filiala Arad la telefonul 0767539931 sau email patronat90.arad@yahoo.com.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.