Săptămână neagră pentru fotbalul românesc

Prestaţie de coşmar pentru echipele româneşti în preliminariile cupelor europene. S-ar putea ca Steaua, la Bucureşti, să obţină calificarea în returul cu Sparta Praga, graţie acelui nesperat 1-1.

Speranţe mult mai palide ar fi şi pentru Astra, după 1-1 la Giurgiu, cu FC Copenhaga, dar danezii s-au dovedit a fi cu o clasă, dacă nu chiar cu două, peste valoarea campioanei noastre. Cât despre celelalte două echipe, Pandurii Tg. Jiu şi Viitorul, nici n-are rost să mai vorbim, amândouă au fost literalmente desfiinţate de Maccabi Tel Aviv şi Gendt, cu 1-3 şi 5-0! Îndrăznim să afirmăm că CSMS Iaşi, eliminată, acum o săptămână, la mare luptă, de Hayduk Split, s-a comportat onorabil, deşi adversarul lor avea o recunoscută cotă europeană.

Concluzia este că aceasta e adevărata faţă şi valoare a fotbalului românesc, a unui campionat falimentar, intrat în insolvenţă. Şi cum să fie altfel, când FRF şi LPF sunt slugile mult prea supuse ale aşa-zişilor investitori în fotbal? Cine sunt aceşti investitori care au tras şi încă mai trag sforile într-un campionat măsluit, blătuit şi putred până în măduva oaselor? Sunt cei care cumpără şi vând jucătorii ca pe sacii de cartofi, dar nu pentru a-şi întări echipele pe care le patronează, ci numai şi numai pentru a-şi umple buzunarele. Fotbalul românesc, campionatul românesc?! Două prostii, un circ la care să vină prostimea. Ei, investitorii, ştiu una şi bună: fotbalul nu este doar un sport, ci o afacere în care bagi bani ca să scoţi bani. Mai mulţi, dublu sau triplu. La urma – urmelor, aşa e şi prin alte ţări. Numai că pe-acolo, prin cele alte ţări, mai sunt şi nişte legi şi nişte oameni care le respectă.

La noi, primul lucru pe care-l face un aşa-zis investitor este să încalce bruma de legi după care funcţionează FRF şi LPF, nişte legi care se bat cap în cap şi dau naştere unui campionat atât de bramburit încât a ajuns acea apă tulbure atât de potrivită rechinilor. Mai merită, în atari condiţii, să comentăm coşmarul trăit de echipele noastre în această spătămână neagră a fotbalului românesc? Hotărât, nu. Categoric nu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.