Șapte arestări în cazul masacrului

Șapte arestări au fost operate în cadrul anchetei asupra atentatului de la concert, printre cei arestați aflându-se și frații și tatăl teroristului. „În acest stadiu, șase bărbați și o femeie au fost arestați în legătură cu ancheta și rămân reținuți pentru a fi interogați”, a transmis poliția.

Cinci persoane au fost arestate în Marea Britanie şi două în Tripoli, capitala Libiei.

Tatăl atacatorului sinucigaş Salman Abedi a fost arestat în urma unei operaţiuni de la Tripoli. Arestarea tatălui a avut loc la doar câteva ore după arestarea fratelui mai mic al teroristului – Hashem Abedi.

Ramadan Abedi a fost reţinut în faţa locuinţei sale din suburbia Ayn Zara. Acesta a locuit în ultimele două decenii în Marea Britanie, după ce a fugit în 1993 ca refugiat politic din Libia. Hashem Abedi a plecat pe 16 aprilie din Marea Britanie spre Libia.

Anterior arestării, Ramandan Abedi a încercat să apere inocenţa fiului său într-un interviu pentru AP.

”Noi nu credem în uciderea oamenilor inocenţi. Noi nu suntem aşa ceva”, susținea tatăl atacatorului de la Manchester Arena.

Acesta a precizat că a purtat în urmă cu cinci zile o discuţie cu fiul său, care se pregătea să plece în Arabia Saudită.

Pe de altă parte, o sursă din serviciile de securitate a transmis că Hashem Abedi ”cunoştea toate detaliile” despre organizarea atentatului terorist de la Manchester Arena.

Autorităţile libiene au anunţat miercuri seară arestarea fratelui mai mic al atacatorului sinucigaş Salman Abedi.

Hashem Abedi a fost reţinut în urma unei operaţiuni antiteroriste a forţelor Rada din capitala libiană Tripoli, fiind acuzat că are legături cu jihadiştii Statului Islamic.

Fratele mai mic al atacatorului sinucigaş a fost arestat după reţinerea primului frate într-o operaţiune din sudul Manchester.

”Am arestat în această după-amiază o persoană din Wigan ca parte a anchetei cu privire la acel incident oribil de la Manchester Arena”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Manchester.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.