Sarah Palin vrea arma nucleară împotriva lui Putin

Sarah Palin, fosta consilieră, în 2008, a republicanului John McCain la preşedinţia SUA şi vedetă de televiziune, l-a sfătuit pe preşedintele Barack Obama să adopte o strategie mai fermă faţă de omologul său rus, Vladimir Putin, în cazul crizei din Ucraina. „Singurul lucru care poate opri un ins rău ce are o armă nucleară este un ins cumsecade cu armă nucleară”, a declarat ea la încheierea unei mari conferinţe a mişcării conservatoare americane (CPAC), de lângă Washington, informează France Presse. Cuvintele respective au fost calchiate după faimosul slogan al lobbyului armelor de foc din Statele Unite, National Rifle Association (NRA): „Singurul care poate opri un individ rău ce are o armă de foc este un ins cumsecade cu o armă de foc”.

Sarah Palin a rostit fraza respectivă într-un discurs presărat cu jocuri de cuvinte, imitaţii şi glume, ce a declanşat ovaţii din partea miilor de participanţi la reuniunea respectivă. Ea a mai criticat dur Administraţia Obama pentru că l-a ameninţat pe preşedintele rus cu „un telefon şi un stilou”. Fosta guvernatoare a statului Alaska, fără nici o funcţie oficială după 2009, a fost aleasă de senatorul John McCain drept candidată la vicepreşedinţie în 2008, opţiune ce a provocat o surpriză uriaşă. Ulterior, s-a lansat în televiziune şi a rostit discursuri în SUA. În 2010 a participat împreună cu toată familia sa la un serial de televiziune „Alaska lui Sarah Palin”, difuzat de canalul TLC. În prezent este angajată pe post de comentatoare politică la canalul conservator de informaţii Fox News. La 3 aprilie, Sarah Palin va lansa o nouă emisiune, „Amazing America”, pe un canal transmis doar prin cablu specializat în tir, vânătoare şi pescuit, Sportsman Channel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.