Sărbătoare de ziua Regelui Mihai

Regele Mihai I a fost sărbătorit miercuri la Palatul Elisabeta cu ocazia zilei sale de naştere şi a zilei onomastice, Majestatea Sa împlinind pe 25 octombrie, 93 de ani.

Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul „Porți Deschise” de la Palat. Aproximativ 1.200 de persoane au venit la Palat pentru a-l sărbători pe Rege.

În jurul orei 12.00, Regele a ieşit în balconul Palatului Elisabeta, alături de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu. Aceştia au salutat mulţimea în ce fanfara „Muzica Reprezentativă a Armatei” a interpretat Imnul Regal.

Apariţia regelui Mihai I la balconul Palatului Elisabeta a atras ropote de aplauze din partea mulţimii, care a umplut grădina reşedinţei Familiei Regale.

Oamenii au strigat „Regele Mihai”, „Regele şi patria”, „Trăiască Regele” şi „Monarhia salvează România”, fluturând steguleţe tricolore în cinstea Familiei Regale.

Preşedintele ales Klaus Iohannis participă la eveniment, începând cu ora 13.00.

Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Pentru că anul acesta, Majestatea Sa nu a putut fi în ţară la acea dată, a organizat astăzi Ziua Porţilor deschise la Palatul Elisabeta pentru a-şi saluta invitaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.