×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:37
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Nu au contenit declaraţiile oamenilor politici
Sărbătoarea pseudo-independenței Moldovei

Republica Moldova şi-a sărbătorit duminică ziua de stat şi din toate cancelariile lumii, aşa cum este cutuma diplomatică, au sosit scrisori de felicitare cu această ocazie.

Doar de la Bucureşti nimeni nu s-a sinchisit să redacteze din partea preşedintelui un mesaj ce avea să îi felicite pe cetăţenii Moldovei, la aniversarea a 27 de ani de la proclamarea independenţei faţă de Uniunea Sovietică.

S-a sărbătorit la Chişinău, unde oligarhul Plahotniuc a adus în piaţa publică tot felul de artişti, atât din România, cât şi din Federaţia Rusă, doar că ruşii au avut prime time-ul concertului. La Orhei, primarul, condamnat în primă instanţă pentru furtul miliardului, a organizat o megasărbătoare, la care, printre alţii, au participat şi Carla’s Dreams.

Atmosfera de sărbătoare a domnit în toată Moldova duminică, dar a fost uşor umbrită de o declaraţie a fostului preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase, care, într-un interviu pentru Europa Liberă a afirmat că Republica Moldova este un „stat eşuat“ şi a indicat ca principali vinovaţi pentru aceasta pe sărmanii cetăţeni ai Moldovei, spunând că sunt de vină pentru eşuarea ţării lor, deoarece aceştia au votat clasa politică.

Marele unionist Saşa Tănase, aşa cum se spune în Chişinău, a uitat că, timp de şase ani, a fost preşedintele Curţii Constituţionale, pus acolo de clasa politică votată de săracii moldoveni, vinovaţi acum de eşuarea statului.

Despre independența față de cetățeni

În tot acest peisaj de ­sărbătoare, în care nu au contenit declaraţiile oamenilor politici, am observat declaraţia lui ­Andrei Năstase, care probabil că surprinde cel mai bine momentul aniversării independenţei în raport cu oamenii politici de la Chişinău şi cu statul capturat, până în cele mai adânci structuri, de oligarhul Plahotniuc:

„Independenţa republicii s-a transformat, de fapt, în independenţa faţă de cetăţenii săi a unui stat capturat, devenit o unealtă a unor grupări mafiote, interesate de păstrarea aici a unui status quo, o ţară în care să domnească corupţia şi sărăcia endemică, o ţară lovită de o uriaşă hemoragie migraţionistă“, a declarat Andrei Năstase.

România face ambasadă de război la Chişinău

Săptămâna aceasta, am căutat în Chişinău să văd şi eu unde se află sediul Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning a profesorului Iulian Chifu, pentru care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a alocat suma de 72.000 de ron, pentru închirierea acestuia timp un an de zile. Am avut curiozitatea, pe de o parte, să văd cum arată spaţiul închiriat, cu bani publici româneşti, cu 16.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă vreo 1.300 de euro pe lună, sumă ce depăşeşte cu mult valoarea de piaţă, la închiriere, a unor imobile în care se află misiuni diplomatice ale altor ţări din Uniunea Europeană. În al doilea rând, vreau să mă adresez acestei „ambasade de război a României la Chişinău“, pentru a o notifica cu privire la dezinformările din spaţiul public moldovenesc, tocmai a profesorului Iulian Chifu.

Foarte ciudată decizia guvernului României de a finanţa un astfel de centru de combatere a conflictelor, într-o ţară în care, astăzi, nu avem conflicte, şi mie această decizie îmi stârneşte îngrijorarea că, în proiectul de ţară care se coace la Cotroceni, şi al cărui arhitect este şi domnul Iulian Chifu, există o componentă pentru Republica Moldova, ce are în vedere că, în viitorul apropiat, în mica ţară de dincolo de Prut vor izbucni conflicte, iar strategului în politici regionale, Iulian Chifu, tocmai i-a fost construită o instituţie care să ne avertizeze din timp de izbucnirea acestora.

Cristian CobuzPublicat Joi, 31 august 2017
1082
 | 2
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Io
+1
Pana cand securistii din Romania nu vor fi dispusi sa moara pentru reantregire, nici ca vomavea vreo sansa..
Publicat Vineri, 01 septembrie 2017
+Răspunde
Intrebare de bun gust
+1
Moldova este un stat suveran si independent, membru cu drepturi depline in ONU, ci granite unanim recunoscute si garantate de comunitatea internationala si de tratatele internationale. Indiferent ca le place asta ciobanilor de la Bucuresti, sau nu. De ce nu se sarbatoreste Ziua Natioanala a R. Moldova la Cucuresti, exact asa cum li se cere ungurilor din Romania sa se inchine la aniversarea din 2018????
Publicat Vineri, 01 septembrie 2017
+Răspunde
Intrigat @ Intrebare de bun gust
+1
Păi, probabil pentru că nu Republica Moldova a fost bătută măr în 1918...Sau în 1330. Sau în 1368. Sau în 1521. Sau în 1848. Sau în....serios, bre, voi ați câștigat vreo bătălie în viața voastră?
Publicat Vineri, 01 septembrie 2017
+Răspunde
Matei
+2
Fara independenta economica nici o tara nu este realmente suverana. Este valabil si pentru Romania.
Publicat Vineri, 01 septembrie 2017
+Răspunde
Genocid
-2
SECESIUNE!
Publicat Joi, 31 august 2017
+Răspunde
MYSEBI
-2
Stimate autor , ca un om citit , informat si documentat cum ma stiu tin sa mentionez urmatoarele : Moldova ca stat implineste in curind 1 000 ani de cind a fost atestat pe cind Romania va implini tot in curind 1 00 ani . Romania detine pe teritoriul sau geografic provincii apartinatoare fostei Moldove iar Moldova nu detine teritorii care au apartinut Romaniei . In fine , Romania doreste sa se uneasca cu Moldova iar Moldova nu doreste sa se unesca cu Romania . Adevarul istoric ar trebui aflat si transmis oricui inclusiv populatiei romanesti mintita constant cu gargara si propaganda din manuale falsificate de Istorie .
Publicat Joi, 31 august 2017
+Răspunde
Intrigat @ MYSEBI
+1
Ghinion, bre, fosta gubernie Basarabia plus Nistrenia a fost luată în 1821 fără zestre. Pentru reclamații, adresați-vă la Kremlin.
Publicat Vineri, 01 septembrie 2017
+Răspunde
Lupi
0
ADICA DACA NU-I COLONIE AMERLOCA SE CHEAMA CA E PSEUDOINDEPENDENTA ?????. DESPRE IULIAN CHIFU - DUMNEZEULE , DOAMNE DUMNEZEULE , CUM LASI CA-N TZARA ASTA ,, KKTZII SA F.........TA , IN LOC SA PUTA !!!!.
Publicat Joi, 31 august 2017
+Răspunde
Constantin
+1
Articol complet pe langa. 1. Presedintele Romaniei nu avea de ce sa felicite asa zisa republica Moldova de ziua "independentei". Singura zi a independentei este 1 decembrie. 2. Cum adica nu exita conflicte acolo ? Pai conflictul din Transnistria ce este ? Sau matale recunosti Transnistria ca parte a Rusiei ? 3. La o simpla cautare pe internet am gasit o oferta de inchiriere a unei case din Chisinau cu 1000 euro pe luna...si are 4 camere
Publicat Joi, 31 august 2017
+Răspunde
Gușata
-1
F.Bine a făcut președintele că nu i-a mai băgat în seamă pe moldoveni . Bag „seamă” că România a ajuns pt.moldoveni o vacă de muls - să ne mai lase în pace...
Publicat Joi, 31 august 2017
+Răspunde
cib
-2
Dom'le, Chifu e un strateg care se apropie de valoarea lui Alexandru. Cum care Alexandru? Macedon! Si e tare dragut, mereu poarta vesta. Eu ii iubesc pe analistii cu vesta! Chiar si pe aia cu batistuta la rever. Pn'ca sunt patrioti.
Publicat Joi, 31 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 38 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 54 minute