Sărbătoarea Sfintei Maria aşteptată cu manele şi rugăciuni la mănăstiri

Mii de credincioşi din toată ţara au stat toată noaptea la mănăstiri sau la biserici ca să aibă luni, de la prima oră, un loc cât mai în faţă la slujba de Adormirea Maicii Domnului. Numai că în timp ce unii s-au rugat şi chiar au asistat la slujbele de noapte, alţii au petrecut la grătare, cu fripturi şi cu manele, informează realitatea.net.

Unii pelerini au făcut un mică petrecere în faţa mănăstirii.”Mâncărică, cu un şpriţ, am venit să ne rugăm pentru sănătate, pentru ca să ne dea domnul o sticlă de vin, o bucată de carne să mâncăm”, a spus un turist.

„Păi ne-a luat foamea că dânşii, au mai luat un şpriţ bărbaţii ăştia ai noştri şi la urmă ne mai rugăm, mai facem un tur la biserică, dormim şi mâine dimineaţă mergem la sljbă, la Sânta Mărie”, a spus o turistă.

„Nu e corect, ori am venit la mânăstire, ori am venit la discotecă”, a spus o credincioasă.

Aproape 2.000 de credinciosi din toata tara şi-au petrecut noaptea la mănăstirea din Curtea de Argeş , ca să treacă luni prin faţa raclei cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia.”E foarte frumos, cu foc, cu grătar, cu prietenii, cu familia, toată lumea”, a spus un pelerin.

Câţiva metri mai departe: „Am venit la mănăstire aici, pentru că îmi place să ascult slujba, să mă rog”, a spus o credincioasă.

Poliţiştii se aşteaptă ca peste 10.000 de de oameni să se roage luni la mănăstirea Tismana.

La Mănăstirea Hodoş Bodrog, din judeţul Arad, mii de credincioşi s-au îmbulzit aseară să atingă icoana Fecioarei Maria, despre care se spune ca este făcătoare de minuni. Credincioşii au refăcut apoi alături de preoţi, drumul crucii.

Procesiune şi la Oradea. Peste o mie de credincioşi greco şi romano-catolici au însoţit statuia Maicii Domnului pe străzile oraşului.

„Această procesiune pe care noi o facem cu o icoană a Maicii, chiar dacă este o statuie, reprezintă drumul nostru prin această lume. Vrem să prezentăm dumul nostru prin această lume către împărăţia cerurilor”, a declarat Virgil Bercea, episcop greco- catolic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.