Sarkozy, acuzații la adresa lui Hollande

Fostul preşedinte francez de dreapta Nicolas Sakorzy l-a acuzat duminică pe actualul președinte socialist François Hollande de „minciuni”, în cadrul primei intervenţii televizate de la anunţul de vineri privind revenirea sa în politică, transmite AFP.

În 2012, în timpul campaniei prezidenţiale, „eu nu am minţit”, contrar „listei lungi de minciuni” a preşedintelui actual, a susținut Nicolas Sarkozy.

„Eu nu am minţit”, a reiterat de patru ori acesta, în 2012 „am încercat să le spun francezilor adevărul”.

„O lungă litanie de minciuni”, a adăugat Sarkozy, fără a detalia.

În situaţia în care este Franţa astăzi, François Hollande „este propriul său procuror”, a mai susținut fostul preşedinte, adăugând ironic că a „venit timpul” ca Hollande să recunoască, aşa cum a făcut-o la ultima sa conferinţă de presă că funcţia „nu este uşoară”.

„Nu vreau o polemică cu Hollande”, „Hollande crede ce este mai rău despre mine, eu nu cred la fel despre el”, a adăugat Nicolas Sarkozy.

Acesta a criticat, de asemenea, absenţa politicii europene a lui François Hollande şi modul în care acesta din urmă gestionează relaţiile cu Rusia în criza din estul Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.