Sarkozy: Legalizarea căsătoriilor gay „umilit familiile” din Franţa

În primul său interviu televizat de la reintrarea pe scena politică franceză, Nicolas Sarkozy declară că legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex “umileşte famliile”. Fostul preşedinte, în vârstă de 59 de ani, a criticat modul în care a fost legalizat acest tip de căsătorii, prin acţiunea guvernului socialist.

“Guvernul umileşte familiile şi umileşte oamenii care iubesc familia”, a declarat Sarkozy, care urmăreşte să obţină în această toamnă şefia Uniunii pentru o Mişcare Populară, principala forţă a opoziţiei, şi apoi să candideze la prezidenţiale, în 2017.

Întrebat dacă va abroga această lege în momentul în care va fi preşedinte, Sarkozy a declarat că aceasta nu va fi o prioritate, atât timp cât în Franţa sunt atât de multi şomeri.

Pe de altă parte, Carla Bruni, a treia soţie a lui Sarkozy, a declarat că nu împărtăşeşte opiniile soţului său în privinţa căsătoriilor gay. “Sunt mai degrabă în favoarea lor, pentru că am mulţi prieteni – bărbaţi şi femei – care sunt în situaţia asta şi nu văd nimic în neregula sau pervers în familiile în care părinţii sunt gay. Soţul meu se opune din raţiuni legate de vocaţia sa politică, pentru că nu îi cunoaşte pe aceşti oameni personal”, a spus Bruni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.