Sarmalele electorale ale primarului Cârciumaru, otrăvite cu sudură proaspătă și inox nealimentar

Știrea privind oala cu 10.000 de sarmale, pregătite în weekend-ul trecut la Târgu Jiu, a făcut înconjurul României, fiind preluată de mai multe organe de presă națională, scrie publicaţia Gorj News. Deoarece PSD Gorj controlează aproape toată presa locală, niciunul dintre ziariștii care au văzut duminică așa-zisa oală cu sarmale n-a relatat că, de fapt, Cârciumaru a pus la fiert o adevărată bombă toxică, în centrul Târgu Jiului, la câțiva pași de mausoleul care adăpostește osemintele Ecaterinei Teodoroiu. Fotografiile probează că așa-zisa oală a fost încherbată în grabă, din niște foi de tablă de inox sudate grosier. Peste sudura proaspătă și foarte proeminentă au fost aruncate, la clocotit, sarmalele sleite ce păreau adunate din resturi de pe la nunți. Târgujienii s-au lămurit demult că primarul Cârciumaru și directoarea sa preferată, Teodora Ciobanu, șefa Direcției de Protecție Socială, încearcă să bage în buzunarele proprii un procent cât mai mare din sutele de milioane alocate pentru fiecare pomană electorală. Până ieri, însă, Cârciumaru părea sănătos la cap, tocmai pentru că nu reușise să clocotească sarmale în sudură proaspătă și inox nealimentar. Începând de ieri, însă, avem serioase dubii asupra stării psihice reale a primarului. Pe de altă parte, întrucât legislația permite pregătirea alimentelor pentru uz uman doar în recipiente din inox alimentar, Cârciumaru și Ciobanu ar trebui să se aleagă cu sancțiuni drastice din partea instituțiilor abilitate: OPC, DSVSA, Sanepid.

De-a dreptul șocante au fost și improvizațiile făcute la sistemul de încălzire a ”sicriului” cu sarmale otrăvite. Puteți vedea mai jos cum furtunul cu gaz metan era împins de formă, într-o rână, în țeava arzătorului, și cum colierul atârna inutil pe furtun, în loc să fie prins peste țeavă.

Ca urmare, în mod firesc, arzătoarele au luat foc de mai multe ori, nelipsind mult ca buteliile de gaz metan să explodeze și să avem adevărate tragedii.

Tot acest circ a fost super-vizat îndeaproape de Șerban Cristian, patronul S.C. WILD GROUP S.R.L., firmă abonată la banii publici ai Consiliului Județean și ai Primăriei Târgu Jiu. Pornind în afaceri cu un centru de copiat acte, Șerban a reușit în timp record să contruiască un restaurant de lux și o piscină chiar în cartierul în care domiciliază Cârciumaru, vehiculându-se intens ipoteza că afacerile sale sunt controlate, în realitate, de lideri ai PSD Gorj.

Potrivit declarațiilor oficiale ale Teodorei Ciobanu, cele 10.000 de sarmale au ajuns la copii orfani și la persoane defavorizate. Firește că viețile acestora au fost puse în pericol, având în vedere modul ultra – toxic în care au fost fierte sarmalele. Pentru că sunt conduse de politruci aflați în slujba PSD-ului, nici OPC, nici DSVSA, nici Sanepidul nu s-au legat nici măcar de faptul că sarmalele au fost fierte în aer liber, într-un recipient neacoperit.

Teodora Ciobanu a înșelat mai multe persoane, inclusiv directori ai Primăriei și oameni de afaceri abonați la lucrările Primăriei, împrumutând sume de bani imense pe care a refuzat să le mai restituie. Întrucât Cârciumaru e mai mult decât apropiat de Ciobanu, a refuzat să dispună cercetarea disciplinară a acesteia. Mai mult, în declarațiile sale de avere depuse în ultimii ani, Ciobanu nu a specificat împrumuturile respective, fiind suspectă de fals în declarații. Deși GORJNEWS a probat acest aspect cu mult timp în urmă, IPJ Gorj nu s-a autosesizat.

Potrivit informațiilor noastre, reprezentanții Primăriei au contactat o firmă specializată în realizarea de recipiente din inox alimentar. Deși costurile unei astfel de oale nu erau piperate, Cârciumaru a dispus să se realizeze un astfel de sicriu rudimentar și toxic, întrucât situația financiară castrofală a Primăriei nu permite în momentul de față nici măcar investiții minime, care să nu pună în pericol sănătatea și viețile a sute de cetățeni.

GORJNEWS va petiționa instituțiile abilitate, solicitând adoptarea măsurilor legale.

De asemenea, GORJNEWS va solicita Primăriei să facă public și să probeze cu documente oficiale ce bani publici s-au cheltuit pentru organizarea și desfășurarea ”Festivalului Toamnei”.

Articol publicat de GORJNEWS

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.