Şase cercetători, daţi afară pentru că munceau prea mult

Şase cercetători de la Institutul Diplomatic Român au fost daţi afară pentru că munceau prea mult. După un control de la Curtea de Conturi, li s-a desfăcut contractul de muncă pe motiv că depăşesc numărul legal de ore prevăzut în Codul Muncii, potrivit stiritvr.ro. Aceştia au atacat decizia în instanţă.

Patrivit raportului Curţii de Conturi Armand Goşu, Florin Diaconu, Andrei Siperco, Alin Ciupală, Ovidiu Bozgan şi Bogdan Antoniu aveau contract cu Institutul Diplomatic Român, dar şi cu o altă instituţie – Universitatea din Bucureşti -, iar însumarea acestor contracte depăşea durata maximă a orelor de muncă admise de legislaţie.

Potrivit lui Alin Ciupală, unul dintre cercetătorii concediaţi, mai sunt colegi care au contracte cu alte instituţii. Însă doar cei şase au fost sancţionaţi.

Dan Petre, directorul Institutului Diplomatic Român, a declarat pentru România Liberă că nu a fost la mijloc niciun fel de disensiune: „Le-am cerut să opteze, să mai renunţe la ore, să facă în aşa fel încât să intre în legalitate. Însumarea acestor contracte depăşea durata orelor de muncă admise. Ei au refuzat orice negociere. Ei reproşează că nu am atacat raportul Curţii de Conturi. Dar ataci un raport atunci când crezi că instituţia a încălcat legea. Or, eu nu cred că este cazul aici. Este o chestiune de legislaţia muncii, nimic altceva”, a explicat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.