Șase persoane reținute după perchezițiile la Primăria lui Vanghelie

Șase persoane au fost reținute, vineri, după audieri care au durat mai multe ore, după ce în cursul dimineți au avut loc mai multe percheziții la Primăria Sectorului 5 într-o cauză ce vizează infracțiuni de trafic de influență, cumpărare de influență și abuz în serviciu în legătură cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Potrivit altor surse, 76 de persoane ar fi fost citate și audiate de procurori.

Polițiști și procurori au efectuat vineri 25 de percheziţii, între care şi la Primăria Sectorului 5, într-un dosar privind procedura de acordare a unor ajutoare sociale în care s-ar fi comis abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă. Marian Vanghelie a precizat vineri dimineață că perchezițiile au loc la Direcţia de Asistenţă Socială subordonată Consiliului Local și că biroul său nu este percheziționat.

Mii de bucureşteni ar fi primit ilegal ajutoare sociale, cu sprijinul unor persoane care spuneau că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le solicitau în schimbul intervenţiilor între 100 şi 200 de lei din suma primită lunar de aceştia, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.