Şase poveşti ale oamenilor de succes care nu s-au lăsat înfrânţi de eşec

Eşecul nu este o alternativă pentru succes. Este un lucru de evitat, dar este ceva prin care toţi oamenii de succes au trecut. Toţi îl experimentează la un moment dat. Ceea ce este cel mai important este cum să reacţionezi şi să înveţi din greşeli, scrie entrepreneur.com.

Spre exemplu, pentru aceşti şase antreprenori povestea s-a încheiat cu un real succes, dar toate au fost înrădăcinate în eşec. Sunt exemplul perfect despre cum să nu lăsăm înfrângerile să ne afecteze scopul final.

1. Arianna Huffington a fost respinsă de 36 de publicaţii

Este greu de crezut că unul dintre cele mai cunoscute nume din publicaţiile online a fost respins de mai mult de 30 de edituri. A doua carte a Ariannei, pe care a încercat să o publice cu mult înainte de a crea imperiul Huffington Post, a fost respinsă de 36 de ori până a fost acceptată. Chiar şi Huffington Post nu a fost un real succes de la început. De fapt, când a fost lansat, Huffington a depăştit crizele incipiente de eşec şi şi-a cimentat numele ca fiind cel mai bun de pe Internet în domeniu.

2. Bill Gates a privit cum prima sa companie s-a prăbuşit

Este unul dintre cei mai bogaţi indivizi ai lumii, dar nu a mers pe o linie dreaptă către avere de la început. Gates a intrat în scena antreprenorilor cu o companie numită Traf-O-Data, care analiza datele benzilor de circulaţie. A încercat să vândă ideea alături de partenerul său Paul Allen, însă produsul abia funcţiona. A fost un dezastru total. Chiar şi aşa, eşecul nu l-a oprit pe Bill Gates să exploreze noi oportunităţi, iar câţiva ani mai târziu a creat Microsoft şi a mers către o nouă cale spre succes.

În zilele de astăzi, Microsoft este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajaţi în peste 100 de ţări, cifra de afaceri a anului 2009 fiind de 29,7 milioane de euro.

3. George Steinbrenner a falimentat o echipă

Înainte ca George să îşi facă un nume deţinând New York Yankees, s-a ocupat de o echipă numită Cleveland Pipers în 1960. Până în 1962, echipa lui a dat faliment. „Microbul” eşecului se pare că l-a urmărit pe Steinbrenner atunci când a preluat Yankees deoarece s-au zbătut să câştige din 1980 până în 1990. În orice caz, în ciuda fricii faţă de public şi a criticilor asupra deciziilor controversate ale lui George, a condus echipa spre o revenire fantastică între anii 1996 şi 2003, stabilind un record pentru cea mai profitabilă Ligă majoră de Baseball.

4. Lui Walt Disney i s-a spus că nu este creativ

Unul dintre cele mai inventive genii ale secolului XX a fost concediat dintr-o redacţie de ziar deoarece i s-a spus că îi lipseşte creativitatea. În încercarea de a persevera, Disney a format prima companie de animaţie care s-a numit Laugh-O-Gram Films. El a câştigat 15.000 de dolari prin intermediul acesteia, dar a fost forţat să o închidă din cauza concurenţei. Disperat şi fără bani, Walt Disney a reuşit în industria Hollywood-ului şi a făcut faţă multor critici, până într-un final când prima sa producţie a început să câştige popularitate.

În prezent, succesul planetar de care s-a bucurat ultimul film din seria “Star Wars” a contribuit la cel mai profitabil trimestru din istoria grupului Disney. Cel de-al şaptelea episod al seriei, realizat de regizorul J.J Abrams, a avut încasări de 2,01 miliarde de dolari. Din această sumă, 908 milioane de dolari au fost încasaţi în box office-ul din Statele Unite.

5. Steve Jobs a fost dat afară din propria companie

Fiind un antreprenor impresionant datorită inovaţiilor sale, dar şi a revenirii spectaculoase dintr-un eşec greu de digerat, Jobs a găsit succesul când avea 20 de ani, atunci când Apple a devenit un imperiu masiv. Însă la vârsta de 30 de ani, Consiliul de Administraţie a decis să-l concedieze. Nelăsându-se învins, Jobs a fondat o nouă companie, Next, care a fost cumpărată în cele din urmă de Apple. Întors la companie, el a reuşit să ducă brandul Apple pe culmile succesului.

Pentru gigantul în materie de tehnologie, anul fiscal încheiat în septembrie 2015 a fost cel mai bun din istorie, cu afaceri ce au crescut cu 28%, până la 233,7 miliarde dolari şi profit net de 53,4 miliarde dolari.

6. Milton Hershey a avut trei companii de dulciuri înaintea Hershey’s

Toată lumea cunoaşte ciocolata Hershey, însă când Milton a intrat prima oară în industria producătoare de dulciuri, era un nimeni. După ce a fost concediat dintr-o ucenicie la o firmă de computere, el a fondat trei companii de dulciuri, care au dat în cele din urmă faliment.

În ultima sa încercare, Hershey a înfiinţat Lancaster Caramel Company şi a început să vadă rezultate notabile. Crezând în viziunea sa pentru ciocolata cu lapte, a fondat în cele din urmă Hershey Company şi a devenit un nume cu greutate în domeniu.

Încercaţi să vă găsiţi inspiraţia în aceste poveşti atunci când întâmpinaţi eşecul. În acel moment, pare că lumea se prăbuşeşte, însă mulţi antreprenori de succes demonstrează cu vehemenţă contrariul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.