Șase români morți în Italia

Şase români au murit, iar doi au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un camion, sâmbătă dimineaţă, pe o autostradă din Italia.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, accidentul din Italia a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, sâmbătă dimineaţă, fiind implicate două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi, posibil, cetăţeni marocani.

Conform sursei citate, consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a decedat la spitalul din Tivoli.

Totodată, alţi doi cetăţeni români, aflaţi în microbuzul implicat în accident, au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale.

Unul dintre românii răniţi a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor asupra şanselor sale de supravieţuire fiind rezervat, informează MAE.

Ministerul de Interne precizează, într-un comunicat de presă, că românii implicaţi în acest accident sunt rezidenţi în Italia.

În celălalt autovehicul implicat în accident, tot de tip microbuz, se aflau şase persoane, posibil cetăţeni marocani.

Potrivit presei italiene, microbuzul marca Mercedes înmatriculat în România a lovit din spate o autoutilitară Fiat Ducato.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.