Satul Nadăş retrocedat prin falsuri grosolane revine adevăraţilor proprietari – sătenii

Prin sentinţa definitivă şi irevocabilă a ÎCCJ de astăzi se pune punct unei mari potlogării demne de Cartea Recordurilor în materie de justiţie internaţională.

Ceea ce era evident pentru toată lumea, falsă moştenire şi falşi moştenitori, a consfinţit instanţa supremă, care practic redă satul adevăraţilor proprietari. După zece ani de luptă cu un sistem statal inert şi corupt, şi mai bine de 100 de înfăţişări în instanţe, sătenii din Nadăş-Arad câştigă bătălia decisivă cu falşii moştenitori.

Prin abuzuri, falsuri şi hotărâri judecătoreşti aberante executările silite în satul Nadăş, satul din judeţul Arad retrocedat cu totul, erau în plină desfășurare prin anul 2015. Mafia retrocedărilor ajunsese să sfideze DNA, care pusese sechestru asigurător pe sat în urmă cu aproape doi ani. Un executor suspectat de fals în acest dosar chiar a sosit la Nadăş pentru a executa casa şi terenul familiei Biriş, însoţit de un grup de jandarmi puşi pe fapte mari în faţa sătenilor adunaţi în faţa porţii lui Andrei Biriş.

Pe data de 12 noiembrie 2015 jurnalistul Cotidianul, Marcel Bărbătei, era reținut abuziv de către jandarmi.

„Am asistat la scene de-a dreptul halucinante! Am încercat să le explic jandarmilor şi executorului că acea hotărâre judecătorească pe care o aduseseră nu poate fi pusă în executare, întrucât o altă hotărâre, a aceleiaşi judecătorii, excepta construcţiile, împrejmuirile şi bunurile. Mai mult, proprietarii prezenţi NU figurau în hotărârea aflată la executor. Să nu mai vorbim de faptul că DNA pusese sechestru asigurător pe sat. I-am informat de asemenea că pot fi părtaşi în acest caz la o infracţiune. Din nou, nimic! Veniseră croiţi să intre în curte cu executorul şi să evacueze, eventual să ia cu japca, locuinţa, cabana, animalele, maşinile şi anexele pe care NU aveau titlu executoriu. Au început apoi să tragă de oameni, deși constataseră că sunt paşnici. Nimeni nu i-a agresat pe jandarmi, nici fizic, nici verbal. Pe mine m-au reţinut, contrar voinţei mele, fără să-mi spună ce articol de lege am încălcat, informându-i la ce se expun. Au urmat apoi la rând câţiva săteni în vârstă. În mod normal, ei, jandarmii, ar fi trebuit să apere ceilalţi proprietari ai familiei Biriş, conform legii, adică să apere dreptul la proprietate. Oamenii ăia au muncit o viaţă întreagă să-şi facă o gospodărie. La o minimă analiză, putem spune că există elemente ce ne pot conduce la concluzia că exista în instituţiile statului persoane ce lucrează concertat după tipicul crimei organizate, în scop de jefuire a proprietăţilor, pentru a fi transferate ulterior către mafia retrocedărilor. Abuzurile şi ilegalităţile au fost mai multe la Nadăş, însă le voi prezenta parchetului militar, unde voi depune plângerea penală. Păcat că unii şefi care, deliberat sau nu, şi-au minţit superiorii în ceea ce priveşte cazul executării, afectează imaginea Jandarmeriei Române, instituţie pe care, cu siguranţă, nu o reprezintă asemenea specimene“, a relatat Marcel Bărbătei.

Ziarul Cotidianul a publicat un articol în care se relata despre cum Nadăşul, satul retrocedat cu totul, a stat sub teroarea executărilor silite. Ziua de foc în satul retrocedat cu totul a fost 9 noiembrie 2015.

Iovu Biriş, unul dintre liderii sătenilor rămaşi în luptă cu mafia retrocedărilor, aşteapta portăreii să-i ia agoniseala de-o viaţă. Acţiunea a fost iniţiată de familia Colţeu, cea împroprietărită cu un sat întreg, deşi conform anchetei DNA Timiş, care a şi sechestrat satul, împroprietărirea s-a făcut printr-un şir de falsuri şi ilegalităţi. Doi judecători care au dat decizii absurde în cazul Nadăş au fost arestaţi pentru luare de mită, iar executorul care era programat pentru executarea terenurilor, deşi acolo existau animale şi construcţii, a fost subiectul unor plângeri penale la DNA pentru o expertiză falsă asupra acelui teren, girată de un complet de judecată cel puţin dubios.

Aventura prin justiție a început în luna iulie a anului 2013, lună în care și ziarul Cotidianul, sub genericul ”Transilvania furata”, a început o campanie de informare a românilor în legătură cu recuperările banditeşti ale terenurilor din Transilvania. Un serial despre jefuirea Transilvaniei şi despre slăbiciunile statului român.

Nadăşul a fost un sat furat cu biserică şi cu cimitir cu tot.

* Mii de hectare de păduri, moşii şi castele, despăgubite de regele Ferdinand, au fost recuperate fraudulos.

* Autorităţile române, chiar şi prin nepăsare, au fost parte a unui furt uriaş.

* Serviciile secrete au urmărit elevii şi au ignorat infracţiuni care au adus atingere ţării noastre.

CSM-ul condus de procurorul Hăineală s-a făcut că nu-i vede pe judecătorii care au restituit pe acte false. Recuperările banditeşti ale terenurilor din Transilvania s-au făcut prin siluirea legilor ţării noastre, prin organizarea în grupuri infracţionale, prin încrengăturile mafiote care au speculat slăbiciunile magistraţilor şi corupţia din instituţii şi instanțe. Harta recuperărilor frauduloase, despăgubite de statul român după Unirea de la 1918, arată ca un puzzle ce demonstrează atacul unei mafii asupra statului român şi a unei mari părţi a populaţiei din Transilvania. Procurori, judecători, agenţi ai serviciilor româneşti, funcţionari publici, primari, corupţi toţi până-n măduva oaselor, elemente ale sistemului mafiot au pus umărul la Marele Jaf din Transilvania.

Iată povestea Cazului Nadăş – Satul furat cu totul, sau vorba unui localnic: „Nadăşul este din nou iobag”. O puteți citi aici: http://www.cotidianul.ro/nadasul-un-sat-furat-cu-biserica-si-cu-cimitir-cu-tot-217633/

Pământurile şi casele moştenite de la bunicii şi străbunicii din Nadăș pot reveni la matcă. S-au constituit o asociaţie a localnicilor care a luptat în justiţie, dar şi un grup de iniţiativă format din oameni sensibili la suferinţa aproapelui, decişi să meargă până la capăt.

„Este cea mai fericită zi din viaţa mea!”, a exclamat doamna avocat Vasilica Coroiu, cea care i-a reprezentat pro-bono pe sătenii jefuiţi în toţi aceşti ani de luptă în instanţe şi nu numai… Cotidianul va reveni cu un amplu material în ediţia tipărită de luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.