Scădere drastică a acţiunilor Malaysia Airlines

Acțiunile Malaysian Airline System au înregistrat la bursă cel mai semnificativ declin din ultimele nouă săptămâni, după prăbușirea joi a aeronavei Boeing 777 aparținând companiei malaeziene, la patru luni de la dispariția zborului MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, cu 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului la bord, transmit Bloomberg și Reuters, citate de Agerpres.

La prima ședință de vineri a bursei de la Kuala Lumpur, acțiunile Malaysian Air au scăzut cu 11%, extinzând declinul de anul acesta la 35%.

Zborul 17 al Malaysian Air, cu 298 de pasageri și membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit joi la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Compania aeriană, care din 2011 a pierdut 1,4 miliarde de dolari, a accelerat revizuirea generală a afacerilor sale, după dispariția avionului companiei Malaysian Airlines, după ce căutarea zborului MH370 ar putea deveni cea mai scumpă din istoria aviației, cu 26 de țări care au pus la dispoziție avioane, nave și sateliți în acest mare efort internațional.

„Acest accident va spori temerile privind siguranța companiilor aeriene în general”, a apreciat analistul Geoffrey Ng, de la Fortress Capital Asset Management din Kuala Lumpur.

„Două astfel de accidente într-un interval scurt de timp reprezintă un atac asupra întregului sistem aerian. Acest accident va afecta întregul sistem aviatic din Malaezia”, a apreciat Kapil Kaul, șeful pentru Asia de Sud a Centrului pentru Aviație CAPA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.