Scandal cât casa în Germania

Scandalul agresării a zeci de femei în noaptea de Anul Nou la Koln a provocat indignare în țară, în timp ce autoritățile se acuză între ele.

Ministrul german de Interne a criticat marți seară inacțiunea poliției din Köln în agresiunile în serie contra a aproape o sută de femei de Anul Nou, transmite AFP.

„Poliția nu poate lucra în acest fel”, a spus Thomas De Maiziere la o televiziune.

Faptele s-au petrecut în timp ce forțele de ordine au fost mobilizate în număr mare în noaptea de Revelion.

„Nu este posibil ca piața să fie evacuată și apoi să aibă loc chiar acolo” agresiunile, iar poliția „să aștepte plângerile” victimelor pentru a reacționa, a transmis ministrul de interne, cerând „clarificări urgente”.

Gara centrală din Köln şi piaţa din faţa ei cad în responsabilitatea poliţiei federale, a declarat pentru ziarul „Rheinische Post”, care apare la Düsseldorf, deputatul creştin-democrat Wolfgang Bosbach, conform Deutsche Welle. Împrejurimile gării, în schimb, se află în responsabilitatea poliţiei regionale. De aceea, se naşte întrebarea dacă au fost suficient de multe forţe de ordine în zonă, şi dacă nu cumva a fost defectuoasă cooperarea între cele două organizaţii de poliţie.

Amploarea reală a evenimentului nu a fost dezvăluită decât marți în Germania după acumularea plângerilor a aproape o sută de femei. Femeile au declarat că au fost jefuite și agresate sexual de grupuri de tineri beți și părând să acționeze în bande organizate. Guvernul a vorbit despre o mulțime de până la o mie de persoane implicate direct sau indirect, amintește France Presse. Poliţia a precizat marți că numărul plângerilor a crescut la peste 90.

Reluând la rândul său declarațiile poliției pe baza mai multor mărturii, ministrul de Interne a precizat că „un număr de elemente arată că erau nord-africani”.

Unii responsabili politici s-au folosit imediat de aceste mărturii pentru a contesta politica de primire masivă a refugiaților dusă de cancelarul Angela Merkel în ultimele luni.

Incidente în care femei au fost atacate de grupuri de bărbați, similare modului de acțiune din Koln, au fost raportate și în alte două orașe germane, respectiv Hamburg și Stuttgart, potrivit BBC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.