Scandal cu ouă și pietre în feuda lui Pandele și Firea

Mai mulţi liberali acuză că au fost atacaţi cu ouă şi pietre duminică în timp ce încercau să împartă pliante în orașul Voluntari, dând vina pentru acest lucru pe oamenii primarului localității, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Aceştia susţin că au fost atacaţi cu ouă şi pietre pe o stradă din Voluntari, „la 200 m de Poliţie”, de un grup, iar consilieri PSD ar fi asistat impasibili.

„Totul s-a întâmplat dimineaţă (duminică dimineață – nr.). Auzind îndemnurile doamnei senator Gabriela Vrânceanu Firea la o campanie decentă, am hotărât să mergem şi noi să împărţim afişe şi pliante în Voluntari după foarte mult timp, pentru că aici, în Voluntari, nu se lasă să se întâmple aşa ceva. Am fost întâmpinaţi de Poliţia Locală care, iniţial, ne-a cerut autorizaţia să împărţim pliante şi flyere, i-am spus că nu avem nevoie pentru că suntem în campanie şi nu deranjăm pe nimeni. Am pornit mai departe şi, pe o stradă, la 200 m de Poliţie, am fost întâmpinaţi de un grup de golani care au aruncat cu ouă şi pietre în noi, ne-au adus injurii. Toate acestea s-au întâmplat sub privirile consilierilor locali PSD ai Primăriei oraşului Voluntari. Nu au încercat să aplaneze conflictul. Noi am încercat să-i abordăm, să-i întrebăm ce se întâmplă. Nu ne-au răspuns, ba se şi amuzau pe la colţul străzii”, a declarat, la Realitatea TV, un membru PNL care a fost atacat.

„Am recunoscut un singur consilier local, care nu arunca cu ouă, dar cred că-i supraveghea… domnul Viorel Iordache. Au aruncat cu ouă, au fost foarte agresivi, în ideea de a părăsi noi localitatea. Am avut norocul că unii cetăţeni care primeau de la noi afişe ne-au luat apărarea”, a povestit un altul.

În replică, PSD Ilfov respinge implicarea în incident.

„Categoric, nu membri ai PSD au atacat cu ouă sau cu orice altceva echipele de campanie liberale. PNL dorește doar să ne defăimeze și să se victimizeze„, se arată într-un comunicat transmis duminică de PSD Ilfov.

Totodată, organizația PSD condusă de Gabriela Firea îi atacă pe cei din tabăra care o acuză pe senatoare și pe soțul său.

„În fruntea scandalului provocat de PNL am observat că s-a aflat dl Mihai Barbu, certat de mult timp cu legea, aflat în conflict cu autoritățile, un evazionist cunoscut și recunoscut în Ilfov, care își mută afacerile de pe o firmă pe alta, pentru a eluda taxele și impozitele la stat, alături de angajații săi. Soția sa, Daniela Barbu, inspector la Inspectoratul școlar Ilfov, este cunoscută ca făcând politica în școlile din județ, fapt interzis de lege. Cu același lucru se ocupa și directorul Casei Corpului Didactic Ilfov, Florin Petrescu, omul de casă al soților Barbu (…) Îi vom da în judecata pe cei care astăzi au dat naștere unui conflict la care noi nu am fost parte! Scopul lor a fost să jignească și să îi pună într-o lumină nefavorabilă pe președintele PSD Ilfov Gabriela Firea și pe primarul orașului Voluntari Florentin Costel Pandele”, se mai afirmă în comunicat.

UPDATE Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache (PNL), acuză, la rândul său, că apropiații lui Pandele „provoacă fără nicio reținere incidente violente” și îi cere șefului IPJ Ilfov să demareze o anchetă cât mai rapid și să pună la dispoziția presei rezultatele acesteia.

„Având în vedere incidentele de astăzi, din orașul Voluntari, precum și declarațiile doamnei senator, Gabriela Firea Pandele, referitoare la aceste incidente, solicit de urgență șefului Inspectoratului Poliției Județene Ilfov, prezentarea în cel mai scurt timp a rezultatelor anchetei desfășurate în urma acestor evenimente. Este regretabil faptul că, doamna senator, Gabriela Firea Pandele „vede” diversiuni ale Partidului Național Liberal acolo unde apropiații soțului domniei sale provoacă fără nicio reținere incidente violente. Acesta este un motiv în plus pentru ca autoritățile statului, care anchetează cele întâmplate să stabilească care este de fapt adevărul și să-i sancționeze pe cei implicați. De asemenea, solicit prezentarea acestui raport, presei, pentru ca opinia publică să nu mai fie manipulată și dezinformată după bunul plac al doamnei senator Gabriela Firea Pandele”, a afirmat Petrache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.