Scandal în PNL: „Când prostia și paranoia preiau conducerea…”

Deputatul PNL Diana Tușa își critică dur colegii de partid pe Facebook după ce un liberal care voia să candideze la alegerile pentru șefia PNL Sector 6 a fost exclus din formațiune cu câteva zile înainte de competiție.

„Când prostia și paranoia preiau conducerea… îți dai afara competitorii din partid… Democrația de tip nou învinge!”, a scris Tușa pe rețeaua de socializare făcând referire la această excludere.

Liberalul Vasile Băescu a anunțat sâmbătă că nu va mai putea candida la șefia PNL Sector 6 pentru că în cadrul ședinței BPS 6 de miercuri s-a votat excluderea sa din Partidul Național Liberal.

„Aceasta ar fi trebuit să fie ultima mea postare de campanie, pentru alegerile din PNL sector 6 de luni 8 august!
Din păcate nu voi mai putea candida, pentru că în cadrul ședinței BPS 6 de miercuri 3 august, s-a votat excluderea mea din Partidul Național Liberal! Am învins ! Le e frică de noi, liberalii. Știam că șansele mele sunt mici dar am hotărât să ne luptăm. În loc să mă învingă în alegeri, le-a fost frică să riște și m-au exclus văzând că m-am înscris în cursa pentru președinție. Am învins! Știu că existăm și băsiștii se tem de noi”, a scris Băescu pe Facebook.

În apărarea acestuia a sărit și deputatul PNL Daniel Gheorghe, cerând ca partidul să rămână „un spațiu al libertății de exprimare și al respectului”.

”Aflu cu stupoare că d-nul Vasile Băescu, membru PNL și militant sincer al liberalismului, a fost exclus din organizația PNL sector 6. Deși poate că deseori d-nul Băescu a folosit un limbaj neadecvat și are o personalitate puternică pe care nu și-o ascunde în spatele politeții de complezență ori poate nu și-a mai plătit cotizația de multă vreme în partid precum se întâmplă cu foarte mulți oameni din organizații, nu excluderea sa este rezolvarea. Partidul Național Liberal trebuie să rămână un spațiu al libertății de exprimare și al respectului, un spațiu al civilizației politice unde conflictele se pot rezolva numai prin dialog și înțelegere reciprocă. Sunt lucruri care mă apropie precum și lucruri care mă despart de d-nul Vasile Băescu, așa cum se întâmplă și cu mulți alți colegi, însă niciodată nu am să înțeleg care este rostul unei excluderi, un partid este o structură asociativă, iar nu un s.r.l. unde primești pe cine vrei tu. Am mulți prieteni la PNL sector 6, oameni de reală calitate morală, unii proveniți din familii vechi național-liberale, alții colegi de generație pentru care politica înseamnă mai mult decât șmenuri și jocuri de culise, pentru care, așa cum i-am cunoscut eu, respectul pentru părerea celuilalt, indiferent cât de divergentă ar fi ea, reprezintă un principiu liberal fundamental. Reflectați și reveniți asupra deciziei, domnilor !”, a scris deputatul PNL pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.